Viimeisestä kirjoituksestani on kulunut jo yli kaksi vuotta. Elämä on sinä aikana muuttunut reippaasti, kuten myös minäkin. Taidan jatkaa blogissani terveelliseen elämäntapaan liittyvää kirjoitusta ja jakaa teille vinkkejä mm. kombuchan valmistuksesta, fermentoimisesta, yrttien keruusta ja muusta sydäntäni lähellä olevista asioista. Olen ollut pitkään kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja se on aikaisemmin purkautunut lähinnä kuntoilun ja ruuanvalmistuksen muodossa. No, sepä onkin hyvä alku, mutta minulle hyvinvointi tarkoittaa kokonaisvaltaisesti hyvinvoivaa kehoa ja mieltä. Siihen ei pelkkä kuntoilu riitä, vaan tarvitaan myös rentoutumista, lepoa, pro- ja prebiootteja, ravitsevaa ruokaa, mieltä virkistäviä aktiviteetteja ja tietysti positiivista otetta elämään.

Aloitan huomenna kertomalla teille kuinka Kombuchajuomaa eli Volgansieniteetä valmistetaan, mitkä ovat tämän vaikutukset omalla kohdallani ja mitä muut ihmiset ovat kertoneet kokemuksistaan. Syy tähän on se, että pullotan huomenna erän valmistunutta juomaa ja laitan uuden satsin tulemaan. Saan tällöin otettua kuvia samalla ja teidän on näin ehkä helpompi saada käsitys valmistuksen vaiheista. Täytyy sanoa, että tuon valmistus on joka kerta jännää puuhaa, vaikka olen tehnyt Kombuchaa jo lähes kymmenen kuukautta. Pari epäonnistumistakin on tapahtunut, eikä siitä pidä säikähtää vaan selvittää pilaantumiseen johtaneet ongelmat ja luoda ratkaisut. On se muuten niin herkkua! Kuin simaa, mutta paljon parempaa ja ehdottomasti terveellisempää! Varsinkin kun maustamiseen käyttää tuoretta luomuinkivääriä. Tästä lisää huomenna.

Ihanaa kun syksy on saapunut ja pääsee nauttimaan kauniista ruskan sävyistä, sekä herkuttelemaan sadonkorjuun saaliilla. Ihanaa iltaa kaikille!