Kuten olette varmaan huomanneet, meillä syödään aika paljon kasviksia, linssejä ja papuja. Varsinkin nyt satoaikaan sienet ovat suurta herkkua ja niitä laitetaan milloin mihinkin ruokaan. A oli eilen iltavuorossa ja halusin tehdä meille maittavan ja terveellisen iltaruuan.
Keitin yön yli lionneet mustasilmäpavut kypsiksi ja laitoin riisin toiseen kattilaan kiehumaan. Lisäsin riisin sekaan purkillisen Harissa-maustetahnaa ja pilkoin parsakaalia, purjosipulia, kesäkurpitsaa, ruskeita herkkusieniä sekä herkkutatteja paistamista varten. Paistoin kasvikset pannulla ja lisäsin ne kypsän riisin joukkoon. Mukaan riisisörsseliin vielä mustasilmäpavut ja mausteet kohdilleen. Pinnalle raastettua Parmesania ja makunautinto, sekä ravintoarvot taas kohdillaan.
Piti samalla tyhjentää kaappeja turhista pakkauksista, joten jälkiruuaksi valmistin omenoista, kaurahiutaleista ja -leseistä, sekä hunajasta maistuvan uuniomenapaistoksen. Maustoin jälkkärin kanelilla ja kardemummalla. Uunissa tämä herkku taisi olla 200´c n. 20 min.
Jottei jutut menisi liikaa terveyskasvislöpinöiksi, käväisin tänään Bon Temps Cafessa nauttimassa aamulaten, mozzarella-tomaatticiapattan extrakinkulla ja palan älyttömän hyvää mansikkajuustokakkua! Mums!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.