Nyt tuli vähän pidempi kirjoittelutauko, kun töissä oli viime viikolla todella hektistä. Sen lisäksi teimme tavarahankintoja viime viikon sunnuntaista ravintolapäivää varten. Perjantaina äiti toi miesystävänsä kanssa kyyhkyset, marjat, mehut ja lihat, sekä Ravintola Solnan tilaamat vasta teurastetut villisiat. Heiltä saa muuten huomisesta alkaen villisikaa listalta. Voi olla että ne syödään hyvinkin nopeasti ;)

Päätettiin perjantaina mennä Solnaan syömään illallista äidin ja hänen miesystävän kanssa. Saatiin erinomaisia herkkuja ja ilta venyi hyvin pitkäksi. Kaikki olivat tyytyväisiä ruokiin ja hyvään seuraan. En edes muista milloin olin viimeksi äitini kanssa ulkona syömässä, sillä hän asuu maalla, reilun sadan kilometrin päässä Helsingistä.

Seuraavana päivänä alettiin esivalmistelemaan ravintolapäivän tarjontaa ja sain luvan kypsentää kyyhkyset Solnan sirkulaattorissa. Sirkulaattori kierrättää vettä gn-pakissa jossa veden saa ohjelmoitua tietyn lämpöiseksi. Renssasin linnut ja vakumoin ne. Tämän jälkeen kypsensin niitä puoli tuntia 57-asteisessa vedessä ja se oli juuri sopiva aika ja lämpötila.

Lintujen valmistuksen jälkeen lähdin Bon Temps Cafe:n leipomaan leipää ja siinä vierähtikin iltamme. Leivät kotiin ja Solnan kylmiöstä kyyhkyset omaan jääkaappiin. Onneksi pyysin heiltä termoskannua lainaksi, sillä perjantaina ostamamme uusi termoskannu oli rikki ja se huomattiin vasta sunnuntai-aamuna.

Sunnuntai-aamuna oli aikainen herätys jo klo 5.30. Aloitettiin mustikkapiirakoiden ja padan(kolmen padan) valmistuksesta. Siinä sivussa laitettiin kertakäyttöastiat järjestykseen, tiskattiin, etsittiin muut tarvittavat tarjoiluastiat ja liekitin kyyhkysten pintoja. Miesystäväni leikkasi kyyhkysistä rintafileet irti kuin pro ja vielä nopeasti! Päätettiin vielä liekittää rintafileet alapuoleltakin ja samalla valmistettiin yrttiöljy. Pian kello lähestyi jo kymmentä ja oli aika järjestellä alakerran terassi käyttövalmiiksi, leikata leivät, kyyhkyset, mustikkapiirakat ja koristeyrtit, tarkastaa villisika- ja hirvipadan maku, tehdä mehua, laittaa viimeinen padallinen soppaa kiehumaan ja katsoa, että ehditään saamaan kaikki valmiiksi terassille ennen kahtatoista.

Klo 11.40 tuli jo ensimmäiset asiakkaat ja he odottivat mielellään, että saisimme kaiken valmiiksi. Onneksi sattui aurinkoisen lämmin päivä ja hyvän tuuliset ihmiset valtasivatkin nopeasti ravintolamme. Saatiin eräs ystävä auttamaan meitä kahvin keittämisessä ja muutenkin hänestä oli suuri apu koko päivän. Villisikapata myytiin loppuun puolessatoista tunnissa ja viimeiset kyyhkysleivät löysivät maistajansa ravintolamme sulkemisaikana klo 16. :D Ruokia kehuttiin ylitsevuotavan paljon ja etenkin pata sai jokaiselta asiakkaalta kiitoksia. Täytyy seuraavalla kerralla tehdä enemmän pataa, mikäli saadaan isommat kattilat, sillä sen loputtua ainakin kaksikymmentä ihmistä kävi vielä kyselemässä sen perään.

Miehet roudasivat tavarat lopuksi kotiimme sillä aikaa, kun itse otin helppoa terassilla. Huomasin myös, ettei oltu syöty kunnolla koko päivänä pieniä maisteluja lukuunottamatta, joten roudauksen jälkeen suunnattiin pitsalle. Kotiin päästyäni nukahdin päiväunille ja heräsin vasta iltayhdeksältä. Ei muuta kuin yöunille. Tiskaamiset ja siivoaminen jätettiin suosiolla maanantaille. Huhhuh, oli rankkaa, mutta kivaa!

Seuraava ravintolapäivä on lauantaina 15.11 ja tarkoituksena olisi tarjota hirvenlihaa, sorsaa ja jänistä. Tällä kerralla haluaisimme muistaa kasvissyöjiä ja tehdä heitä varten herkullista punajuurisosekeittoa. Saa nähdä mitä silloin keksimme. Villit is back!

 

20140815_213424_1-normal.jpg

 

20140815_213424_2-normal.jpg

 

20140815_213539-normal.jpg

 

20140815_213659-normal.jpg

 

20140815_214546-normal.jpg

 

20140815_214556-normal.jpg

 

20140815_214559-normal.jpg

 

20140815_214611-normal.jpg

 

 

20140815_221122-normal.jpg

 

20140815_221127-normal.jpg

 

20140815_221131-normal.jpg

 

20140815_221133-normal.jpg

 

20140815_221138-normal.jpg

 

20140815_221141-normal.jpg

 

20140815_221149-normal.jpg

 

20140815_221153-normal.jpg

 

20140815_224241-normal.jpg

 

20140815_224245-normal.jpg

 

20140815_224249-normal.jpg

 

20140815_224253-normal.jpg

 

20140815_224301-normal.jpg

 

20140815_224305-normal.jpg

 

20140815_232252-normal.jpg

Musta makea valkosipuli maistui hieman lakritsille.

 

20140816_175146-normal.jpg

 

20140816_175150-normal.jpg

 

20140816_175152-normal.jpg

 

20140817_094052-normal.jpg

 

20140817_094055-normal.jpg

 

20140817_094058-normal.jpg

 

20140817_094307-normal.jpg

 

20140817_094341-normal.jpg

 

20140817_152932-normal.jpg

 

20140817_152940-normal.jpg

 

20140817_153103-normal.jpg

 

20140817_153107-normal.jpg

Vikoissa kyyhkysleivissä oli vähemmän lihaa ja kahvit sai kaupan päälle. 

 

Harmi, ettei ehditty kuvata pöytää, koska ihmisiä ilmaantui heti paikalle.

 

Tässä isoisästäni juttua villisikoihin liittyen:

http://www2.hs.fi/english/archive/news.asp?id=20030303IE2

http://nettiradiomikaeli.internetix.fi/mikaeli/arkisto/maaseutu/maaseutunayttely/villisika/index.htm

http://www.olderanch.com/boar/farmers.html

...ja täältä voi tilata villisianlihaa. Suosittelen kokoamaan porukan, joka haluaa tilata kerralla enemmän, jotta säästäisitte toimituskuluissa ;)

http://www.pukkila.fi/index.php/kulttuuri-ja-vapaa-aika/naehtaevyydet-ja-tapahtumapaikat/article/1268