Söin eilen illalla treenien jälkeen ihanan rahkaherkun, mikä sisälsi päärynää, ananaskirsikoita, mandariinia, mehiläisen siitepölyä ja kuivattua puolukkaa. Koristeena oli raastettua tummaa suklaata. Tuli uni hyvin tämän jälkeen!

 

DSC00965-normal.jpgDSC00966-normal.jpgDSC00967-normal.jpgDSC00968-normal.jpgDSC00969-normal.jpgDSC00970-normal.jpgDSC00971-normal.jpg

 

Terveelliset päärynät:

- poistavat kuonaa suolistosta

- auttavat ruuansulatushäiriöissä

- säätelevät kehon nestetaloutta

- poistavat myrkkyjä kehosta

- auttavat munuais- ja virtsarakkovaivoissa

- lisäävät veren muodostumista ja edistävät kasvua

 

Päärynässä on kelatoivia aineita, eli ne sitovat, neutraloivat ja poistavat kehosta elintarvikkeissa olevia raskasmetalleja ja myrkyllisiä aineita, kuten lyijyä, elohopeaa, kadmiumia ja säilöntäaineita. Päärynässä on hyvin paljon foolihappoa (kasvuun ja verisolujen muodostukseen), kaliumia ja C-vitamiinia. 180 grammaa painavassa päärynässä on 100 kilokaloria, 25g hiilihydraatteja ja 2,5g kuitua.

Huom! Älä syö kovin paljon päärynöitä jos sinulla on ripuli tai jos olet raskaana. Älä säilytä päärynöitä pitkään äläkä kuumenna niitä, koska tällöin niiden arat foolihapot haihtuvat.

(Terveyttä hedelmistä ja kasviksista, Klaus Oberbeil ja Christiane Lentz)

 

sleeping-tiger-normal.jpg

 

Ylläoleva kuva kuvastaa hyvin tämänhetkistä olemustani. Työpaikkani tiskikone päätti mennä rikki juuri viime metreillä ja toivon parasta, että korjaaja saa sen kuntoon maanantaina ennen lounaan alkua... Huhhuh! Onneksi on perjantai!

Taidan lähteä vielä myöhemmin tänään salille vetämään kunnon jalkatreenin ja sieltä sitten kotiin kokkailemaan. A pääsee vasta kahdeksalta töistä, joten täytyy keksiä jotain kivaa syötävää illaksi. Hedelmiä meillä ainakin riittää, kun herra oli käynyt eilen kaupoilla :) Mies joka kantaa kotiin kasviksia ja hedelmiä, jes!

Viettäkäähän kiva viikonloppu!