Saatiin eilen illalla nähtävästikin vähän outo päähänpisto, kun lähdettiin juoksulenkille noin klo. 22.30. Yhtäkään ihmistä ei tullut vastaan ja tunnelma oli hieman outo sateesta ja pimeydestä johtuen. Ei täällä nyt normaalisti näin autiota ole... Kierrettiin Munkkiniemenranta ympäri ja rannan tuntumassa oli sentään muutama kalastaja. Kotiin päästyämme lämmitettiin juuressose- ja karitsa-kaalikeittoa. Tää karitsakeitto on maailman helpoin ja edullinen valmistaa.

 

Karitsa-kaalikeitto:

500g karitsan tai lampaan jauhelihaa (nauta tms. käy hyvin)

1kg varhaiskaalia tai valkokaalia

3 porkkanaa

1 sipuli

kokonaisia pippureita, lihalientä, laakerinlehteä

 

Ruskista jauheliha. Pilko kaalit ja sipuli suikaleiksi/ haluamaasi muotoon. Freesaa niitä isossa kattilassa muutama minuutti. Lisää lihalientä kunnes kaalit peittyvät ja keitä ne lähes kypsiksi. Muista laittaa mausteet sekaan. Pilko porkkanat, lisää ne kaalien joukkoon ja laita sekaan myös jauheliha. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Nauti!

 

 

Oltiin maanantaina syömässä sushia. Ostin Groupon:n kautta sushidiilin, mikä sisälsi 16 nigiriä ja misokeiton kahdelle Punavuoressa sijaitsevassa Yamatossa. En ollut ikinä kuullut paikasta ja tällä kertaa harmitti tosi paljon kun saavuttiin paikalle. Näin, että Iso-Roballa oleva Aasialainen ravintola oli lähes tyhjä ja heillä oli lounas-buffet juuri loppumassa. Kurkkasin altaassa olevia susheja ja ne näyttyivät melko huonoilta...

Meille tuotiin misokeitto lounaskeittohauteesta. Se oli ihan ok makuinen. Sushit tulivat hetken päästä keittiöstä ja matkan varrella kokki otti susheja lounaspöydästä! Voi tsiisus! Kaikki muut nigirit paitsi avokadot, mitkä olivat tuoreita, oli olleet jo jonkin aikaa jääkaapissa kuivumassa. Lohi näytti kuivahtaneelta, samoin muut lautasellani olevat tuotokset. En tietenkään pystynyt syömään kunnolla ja lähdettiin mahdollisimman nopeasti pois.

Miksi ihmeessä tuollainen hyvällä ja vilkkaalla kadulla oleva paikka ei ymmärrä omaa potentiaaliaan ja panosta laatuun?! Jos ravintolan päättää perustaa, niin luulisi sen olevan kunnia asia tarjota mahdollisimman hyvää ja tuoretta ruokaa loistavalla palvelulla. Aina ei näköjään ole näin...

https://www.facebook.com/pages/Yamato-Sushi/711839532190374

 

Tiistaina käytiin Finnkinossa Superpäivänä katsomassa X-Men: Days of Future Past. Elokuva oli viihdyttävä ja aika hauska, vaikka siinä olikin muutama hölmö katsojien naurattamiskohtaus. Kaiken kaikkiaan vauhdikas ote, tuttua X-Men- tyyliä.

http://www.finnkino.fi/Event/300161/