Syksyssä parasta on kynttilöiden loisteessa vietetyt hämärtyvät illat, lehtien värjäytyminen keltaisesta punaiseen ja syksyn kirpeän raikas tuoksu.

 

DSC02380-normal.jpg

 

DSC02382-normal.jpg

 

DSC02383-normal.jpg

 

DSC02385-normal.jpg

 

DSC02386-normal.jpg

 

DSC02388-normal.jpg

 

Miesystäväni vanhemmat lahjoittivat meille naapurinsa onkiman kuhan. Voita pannuun, kala paistumaan ja raastettua sitruunankuorta, pippuria sekä suolaa pintaan. Lisukkeeksi paistettin herkkutatteja (voissa), valkosipulin, sipulin ja mausteiden kera. Spelttisuurimot pääsivät kypsymään suolalla maustettuun veteen ja loppujen lopuksi kypsyttyään, speltti pääsi herkkutattien kanssa samalle pannulle sekoittumaan yhtenäiseksi, maukkaaksi "spelttirisotoksi".

 

DSC02389-normal.jpg

 

DSC02390-normal.jpg

 

DSC02391-normal.jpg

 

DSC02392-normal.jpg

 

DSC02393-normal.jpg

 

Sunnuntain aamiainen koostui paahdetusta leivästä, pinaattimunakkaasta, auringonkukan siemenistä, kirsikkatomaatista ja ompusta.

 

DSC02399-normal.jpg

 

DSC02400-normal.jpg

 

DSC02401-normal.jpg

 

DSC02402-normal.jpg

 

Lounaaksi tehtiin yli jääneestä herkkutatti-spelttirisotosta loistava punajuuri-spelttipaistos. Kypsennettiin pannulla punajuuriviipaleita, sipulia, rosmariinia ja valkosipulia, kuohukermaa sekaan ja eiliset speltit joukkoon. Tuli todella herkullinen annos!