Syksyssä parasta on kynttilöiden loisteessa vietetyt hämärtyvät illat, lehtien värjäytyminen keltaisesta punaiseen ja syksyn kirpeän raikas tuoksu.
Miesystäväni vanhemmat lahjoittivat meille naapurinsa onkiman kuhan. Voita pannuun, kala paistumaan ja raastettua sitruunankuorta, pippuria sekä suolaa pintaan. Lisukkeeksi paistettin herkkutatteja (voissa), valkosipulin, sipulin ja mausteiden kera. Spelttisuurimot pääsivät kypsymään suolalla maustettuun veteen ja loppujen lopuksi kypsyttyään, speltti pääsi herkkutattien kanssa samalle pannulle sekoittumaan yhtenäiseksi, maukkaaksi "spelttirisotoksi".
Sunnuntain aamiainen koostui paahdetusta leivästä, pinaattimunakkaasta, auringonkukan siemenistä, kirsikkatomaatista ja ompusta.
Lounaaksi tehtiin yli jääneestä herkkutatti-spelttirisotosta loistava punajuuri-spelttipaistos. Kypsennettiin pannulla punajuuriviipaleita, sipulia, rosmariinia ja valkosipulia, kuohukermaa sekaan ja eiliset speltit joukkoon. Tuli todella herkullinen annos!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.