Sain tänään apulaisen keittiöön, koska meillä meni monta sataa coctailpalaa illan keikoille. Oli todella mukavaa saada työ- ja juttukaveri edes yhdeksi päiväksi. Normaalisti olen seitsemästä kymmeneen yksin keittiössä, ennen kuin kassahenkilö tulee töihin. Eikä meillä ole edes radiota! Onneksi pomo on luvannut hommata sellaisen tässä loppukuusta.... Päivä meni tosi nopeasti ja letkeästi kun sai höpötellä kaikenlaista. Työntekokin kulki aivan omia polkujaan, eikä edes tuntunut työltä kun oli seuraa.

Lounasruokalistallamme oli tämä ihana kukkakaali-rucolasosekeitto!

 

20140508_105126-normal.jpg

20140508_105123-normal.jpg

20140508_105056-normal.jpg

Kukkakaali-rucolasosekeitto:

kukkakaalia 2 osaa

perunaa 1 osa

vettä kasvisten peitoksi

suolaa, pippuria, limemehua

kermaa

 

rucolaa, oliiviölyä, suolaa, omenaviinietikkaa

 

Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää pari desiä kermaa maun parantamiseksi. Soseuta rucola oliiviöljyyn sauvasekoittimella. Lisää ölyseokseen etikkaa ja suolaa. Lisää öljy keittoon juuri ennen tarjoilua sauvasekoittimella soseuttamalla ja lopuksi voit koristella keiton pinnan öljyllä ja tuoreella rucolalla. Tämä on yksi lempikeitoistani! Kokeilkaa ihmeessä!

 

 

Eilinen iltapala koostui tuoreista mansikoista, mustikoista, vadelmista, mangoteestä ja minttu-krokanttisuklaasta. Njam! Yhtä herkuttelua tää mun elämä!

 

20140507_175348-normal.jpg

20140507_175341-normal.jpg

20140507_175336-normal.jpg

 

Tänään poikkesin taas vaihteeksi Millan kahvilassa https://www.facebook.com/BontempscafeHelsinki?ref=stream

Söin maittavan vuohenjuustopiirakan kera laten ja jättimäisen superherkullisen korvapuustin. Pitää nyt vähän kehuskella makuaistillani, sillä väitän tunnistavani voilla leivotun pullan ja ensimmäisen kerran Millan kahvilan korvapuustia maistettuani hymy levisi huulilleni kun kysyin, että onko tämä leivottu voista öljyn/öljyseoksen sijaan (moni kahvila tekee niin, enkä pidä niiden pullien mausta). Vastaus oli myönteinen ja taisipa Milla kysäistä, että leipooko joku hullu öljyyn pullansa! Haha! Niinpä!

Nyt vatsa täynnä jaan teille nämä kahden päivän maittavimmat jutut. Ai autuutta! Nauttikaa ja herkutelkaa!