Oltiin varattu tiistaiksi illallinen A21-nimiseen Fine Dining-ravintolaan. Valitsimme Järvitaival-menut ja valinta oli täysi kymppi! Kuten menun nimestäkin voi jo päätellä, koostui annokset lähinnä meren antimista. Yhtenä pääruokana oli kuitenkin karitsaa kahdella tapaa valmistettuna.

Olen aikaisemmin illallistanut Olossa, Demossa, Ask:ssa ja muissa fine dining-ravintoloissa, mutta A21 vie voiton kokonaisuudessaan. Palvelu oli mutkatonta ja asiantuntevaa, annosten laatu, maku, annoskoko ja yhteensopivuus oli vertaansa vailla, sekä itse leivotut leivät erittäin maistuvia. Viiden ruokalajin illallinen kesti kokonaisuudessaan vajaat kaksi tuntia ja se on mielestäni nopeaa toimintaa. Emme joutuneet odottelemaan annoksia juuri ollenkaan ja sen selittää ainakin osittain ravintolassa illallistaneiden ihmisten vähäinen määrä. Itse haluan ajatella, että keittiöhenkilökunnan täydellisyyttä hipova ajoitus oli tämän takana.

 

DSC01778-normal.jpg

 

DSC01780-normal.jpg

 

DSC01783-normal.jpg

 

Amuse eli keittiön tervehdys oli kampasimpukkaa ja sellerikreemiä. Mielettömän raikas, tasapainoinen ceviche-tyylinen nälänherättäjä sai pehmeän ilmavan sellerikreemin pinnallensa. Olisin voinut syödä koko illan vain näitä!

 

DSC01782-normal.jpg

 

DSC01781-normal.jpg

 

DSC01787-normal.jpg

 

Ensimmäisessä alkuruuassa saimme maistella kurkkulientä, rapua ja luomulihaa. Raikas ja tasapainoinen annos. Tämä ei ollut lempparini, mutta erinomainen annos kuitenkin ja mieheni piti tästä todella paljon.

 

DSC01788-normal.jpg

 

DSC01794-normal.jpg

 

DSC01796-normal.jpg

 

DSC01797-normal.jpg

Hernepyrettä- ja vaahtoa, mätiä, luonnon yrttejä ja ahventa. Tämä annos oli huippuhyvä. Makujen ja komponenttien rakenteiden tasapaino oli uskomatonta!

 

DSC01798-normal.jpg

 

DSC01799-normal.jpg

 

DSC01800-normal.jpg

 

DSC01803-normal.jpg

Saaristolaisleipää ja vaaleaa maalaisleipää. Syötiin aivan liikaa näitä herkkuja, eikä vatsamme oikein pitäneet ideasta. Saaristolaisleivässä on todella paljon makeutta, eli mitä luultavammin siirappia, eikä vatsani ole tottunut sellaiseen makeuteen.

 

DSC01806-normal.jpg

Siikaa, marinoitua kukkakaalia, kukkakaalilunta ja fenkolia. Kesäisten niittyjen tuoreita antimia. Täydellisin siika-annos mitä olen ikinä syönyt. Toivoin jopa, ettei annos ikinä loppuisi...

 

DSC01805-normal.jpg

 

DSC01807-normal.jpg

 

DSC01808-normal.jpg

 

DSC01809-normal.jpg

 

DSC01810-normal.jpg

 

DSC01812-normal.jpg

Karitsaa kahdella tapaa. Fileenä paistettuna ja rullana haudutettuna. Kuivattuja tomaatteja ja grillattua kesäkurpitsaa. Hyvä annos, mutta kalat on enemmänkin "mun juttu". Karitsan maku oli hento ja kypsyysaste molemmissa mielettömän hyvä. Jokainen raaka-aine maistuu omana komponenttinaan mielettömän hyvälle, samoin kuten yhdistettynäkin. Tässä melkein herkistyy, kun pääsee toteamaan ettei annoksissa ollut mitään liikaa, eikä mitään liian vähän. Mikä sopusointu.

 

DSC01814-normal.jpg

 

DSC01816-normal.jpg

 

DSC01817-normal.jpg

 

DSC01819-normal.jpg

 

DSC01820-normal.jpg

 

DSC01821-normal.jpg

 

DSC01822-normal.jpg

Jälkiruokana mansikkaa ja valkosuklaata eri muodoissa. Ihana pistaasipähkinäkastike toi oman vivahteensa annokselle. Herkullinen päätös loistavalle illalliselle. En ole jälkiruoka-ihminen, mutta tämä annos oli yhtä hyvä kuin miltä näyttikin!

 

DSC01823-normal.jpg

Lopuksi liekehtivä nainen! I´m on flames!

 

DSC01824-normal.jpg

 

DSC01825-normal.jpg

 

DSC01826-normal.jpg

 

DSC01827-normal.jpg

 

DSC01830-normal.jpg

 

Ihmeellistä miten jossain ravintolassa voi kaikki tuntua täydelliseltä makujen ja palvelun sinfonialta! Mä olen aika tarkka minkälaisesta ruuasta maksan ja miten maut sulautuvat yhteen. Ei mitään huonoa mainittavaa tästä illallisesta! Hämmästelen sitä vielä itsekin.