Maanantaina välipalana treenien jälkeen toimi vitamiinismoothie joka sisälsi:

- puolukoita
- tyrnimarjoja
- banaani
- mustaherukkamehua
- Turkkilaista jugurttia
- lupiinijauhoja
- hamppujauhoja
- chiansiemeniä
- hunajaa
- msm-jauhetta
- mct-öljyä

 

MSM-jauhe eli orgaaninen rikki on kehossamme esiintyvä välttämätön ravintoaine. Se auttaa niveliä ja rustoja voimaan hyvin ja vaikuttaa myös ihon, kynsien sekä hiusten hyvinvointiin. Allaolevasta linkistä voitte lukea siitä enemmän.

http://www.annbet.fi/48

MSM-jauhetta käytettäessä tulisi huomioida, että keho tarvitsee myös elintärkeää hivenainetta nimeltään Molybdeeni, sillä MSM-jauhe kuluttaa sitä elimistöstämme. Molybdeeniä saa luontaisesti mm. maksasta, pähkinöistä, paprikasta, valkosipulista, täysjyväjauhoista, pavuista, vihreistä lehtivihanneksista ja kananmunista.

 

 

P1010198.jpg

 

 

P1010196.jpg

 

 

P1010193.jpg

 

P1010192.jpg

 

 

Lämminsavulohta, höyrystettyjä juureksia, sieni-kasvispaistosta ja tuoretta pinaattia. Hyvä lounas!

 

P1010191.jpg

 

 

P1010189.jpg

 

P1010188.jpg

 

P1010187.jpg

 

Maanantaina olin treenaamassa kuntopiirinomaisesti ja tiistaina tein jalkatreenin. Oli meinaan tappoainesta toi jalka-pakaratreeni! Lihakset alkavat nyt palautumaan paremmin sen viime perjantaisen etureisimurhan jälkeen. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut etureidet kolme päivää putkeen kipeänä. No, nyt sekin on koettu ;)

Olin tiistaina myös hierojalla ja pääsin todistamaan kahdeksatta ihmettä, sillä ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana yläselkä, lavat ja niska eivät olleet ollenkaan kipeänä tai jumissa. Olen vuosien varrella tottunut siihen, että työnikin vuoksi hartianseudun lihakset ovat jatkuvassa jännitystilassa sekä hermot ajoittain puristuksissa. Päänsäryiltä olen välttynyt, mutta lihassäryt ovat joskus olleet erittäin pahoja. Tosiaan, siellä ammattitaitoisen hierojan pöydällä maatessani olin hieman epäuskoinen ja ihmeissäni kun sai etsimällä etsiä lihaspinteitä. Hierojanikin naureskeli, että olen helppo tapaus koska yksikään lihas ei jumittanut! Ehkäpä Rumble Rollerilla rullailu on myös auttanut.

 

Eilen kokkailin illalliseksi ihanan kasvislasagnen. Olen aina ihmetellyt ihmisiä jotka pystyvät syömään samaa ruokaa päivästä ja viikosta toiseen, kuten vaikkapa kanaa tai tonnikalaa ja riisiä. Musta olisi hienoa jos pystyisin siihen itsekin, mutta pidän erilaisten ruokien mauista aivan liikaa, jotta pystyisin tuohon. Kaksi päivää porohernekeittoa riitti mulle, eikä kolmas enää uponnut. Onneksi puolisoni ottaa aina eväät töihin ;)

 

Nyt on paljon pirteämpi olo ja treenit sekä niistä palautuminen luistaa todella hyvin. Uskon sen johtuvan osittain siitä, että olen lisännyt ruokamääriä, tehnyt mielenkiintoisia ja vaihtelevia treenejä sekä oppinut uusia, tuloksia tuovia treeni- ja suoritustekniikoita.

 

Testatkaapas näitä liikkeitä treenatessanne:

- rapukävely: http://voimisteluwiki.svoli.fi/wiki/?article=1091V

- mittarimato http://voimisteluwiki.svoli.fi/wiki/?article=1096

- karhukävely http://voimisteluwiki.svoli.fi/wiki/?article=1089

- jänishypyt https://www.youtube.com/watch?v=u1xz6_sEXFI tämän videon suorittaja ei tuo jalkoja käsien sivuille hypätessä. Hyppy pitäisi suorittaa niin, että jalat tulevat mahdollisimman eteen, ohi suorina olevien käsien.

Näitä kun vetäisette alkulämmittelyliikkeiksi muutaman minuutin kierroksen putkeen niin johan lämpenee! Hauska myös tehdä uusia liikkeitä (paitsi rapukävely) ;) Haha.