Tässä kuvia parin viime-päivän safkoista. Mukaan mahtuu sienirisottoa, täytettyä paprikaa ja maksakastiketta! Maksaa muistan maistaneeni ala-asteella ja se oli järjettömän pahaa pienen lapsen mielestä. Kaikki kunnia omalle ala-asteen keittäjälle, muut ruuat söin onnellisesti ja monesti useamman lautasellisen, mutta se maksa oli Akilleen kantapääni. Ollessani viidennellä luokalla miesopettajamme sanoi leikillään minulle, että "lattia halkeaa kohta altasi" :D Täällä omataan hyvä ruokahalu! Olin ala-asteikäisenä lähes alipainoinen ja muistan saaneeni elopainoa lisää vasta 20-vuotiaana. Silloin en enää näyttänyt riisitikulta.

 

 

P1010268.jpg

 

P1010269.jpg

 

P1010273.jpg

 

Poron maksaa tilasin Lapista ja se tuli käytettyä maksakastikkeen muodossa. Oli pakko keksiä ruokalaji, jossa maksan ominaismaku ei olisi niin voimakas. Kastikkeen tein sipulista, valkosipulista, kuivatuista chileistä, kermasta, paprikasta ja tuoreesta persiljasta. Päälle suolakurkkua, lisukkeeksi tattaria ja herneitä. Upposi melko hyvin. A kehui ruokaa erinomaiseksi!

 

P1010278.jpg

 

P1010279.jpg

 

Kuvassa on vielä pieni kaurapuuroannos. Nykyiseen tulee reilusti kaurahiutaleita, raejuustoa ja mehukeittoa. Lautanen ei edes riitä koko annoksen yhdenaikaiseen kasaamiseen. Ai niin ja se kananmuna vielä päälle. Kyllä näillä eväillä jaksaa treenata!

 

P1010280.jpg

 

P1010281.jpg

 

A:n valmistama illallinen. Ihanaa peruna-kasvissalaattia, parsakaalia, risottoa, tomaatti-mozzarellasalaattia ja kananmunariisikakkuja.

 

P1010285.jpg

 

P1010286.jpg

 

Eilen mua hemmoteltiin täytetyllä paprikalla, avokadosalaatilla, tzatzikilla ja tonnikalalla.

 

P1010297.jpg

 

P1010299.jpg

 

P1010300.jpg

 

P1010301.jpg

 

Tänään vuorossa oli kevyehkö olkapäätreeni ja hieronta. Nyt pidän pari viikkoa taukoa hieronnasta, sillä lihakseni eivät yksinkertaisesti ole enää kipeät! Muisteltiin hierojani kanssa sitä kuinka ensimmäisellä kerralla hän oli merkannut muistiinpanoihinsa lavanseutuni olleen totaalisessa jumissa. Seuraavalla kerralla jumit olivat kadonneet!

Urheillut olen todella aktiivisesti 5-6 kertaa viikossa ja kaksi treeniä koostuu kuntopiirityyppisistä harjoitteista. Tekee hyvää kestävyyskunnolle, sillä omani on vielä jossain kadoksissa ;) On myös virkistävää käydä välillä muuallakin kuntoilemassa kuin omalla salilla.

Tänään sain ystäväni koirat kävelyseurakseni ja oli mukavaa tallustella Seurasaarta kohti kevyessä lumisateessa.  Pikkasen vielä putkirullailua tälle illalle ja kokkailujen jälkeen elokuvan pariin. Elämä on <3