Kävin eilen kokeilemassa joogaa ja keho tuntui nauttivan. Polvi oli toki kipeä, mutta en tehnyt sellaisia liikkeitä mihin se ei ilman kovenevaa särkyä olisi taipunut. Kyseessä oli Pranaflow-jooga ja tässä vähän lisätietoa:

 

Prana Flow
Prana flow on energeettinen, luova ja kokonaisvaltainen hatha vinyasa -joogan tyyli, jonka on kehittänyt maailmankuulu yhdysvaltalainen jooganopettaja Shiva Rea. Prana flow pohjautuu Krishnamacharyan oppeihin vinyasa kramasta, ayurvedaan, bhaktiin, tanssiin sekä somatiikkaan. Sana "prana" tarkoittaa elinvoiman energiaa, ja flow-sanalla taas viitataan tietoiseen virtaavaan liikkeeseen. Prana flow -harjoitus on inspiroitunut evoluutio, joka kehittää niin sisäistä kuin ulkoistakin voimaa sekä notkeutta, lisää intuitiota, elinvoimaa, luovuutta ja saa aikaan rennon olotilan. Oppilasta rohkaistaan kuuntelemaan kehon viisautta sekä löytämään sisäinen potentiaali ja luovuus harjoituksessa, joka sisältää virtaavia asanasarjoja, venytyksiä, chantingia, rentoutusharjoituksia sekä meditatiivista työskentelyä.
 

Tunnilla tuli hiki ja vesi maistui muutamaan otteeseen. Keho ja mieli pitivät kuluneesta 1,5h joogailusta ja askeleet olivat ihanan kevyet kotimatkaa tallustellessani.

 

Kotona syötiin illalliseksi Mama A:n tekemää hapankaalia ja tuorepastaa, sekä tomaatti-linssi-salamikastiketta. 

 

 

DSC02503-normal.jpg

 

DSC02502-normal.jpg

 

DSC02500-normal.jpg

 

DSC02499-normal.jpg

 

Tänään kävin perinteisellä Hathajoogatunnilla. Tunti oli paljon rentouttavampi ja hidastempoisempi verrattuna Pranaflowhun, mutta se sopi täydellisesti palauttamaan venytettyä lihaksistoani.

 

Hatha Jooga
Jooga on kehitetty Intiassa tuhansia vuosia sitten, ja länsimaissa sen suosio lisääntyy jatkuvasti. Aikaisemmin joogassa keskityttiin ennen kaikkea meditaatioon, kun taas hathajoogassa huomio siirtyi kehoon ja harjoituksissa alettiin painottaa fyysisiä harjoituksia ja hengitystä. Hathajoogan taustalla oli ajatus, että mieli voi vahvistua vasta kun keho on vahva. Hatha-sana tarkoittaakin voimaa, ja tässä joogassa on tarkoituksena saada ihmisen ulkoinen ja sisäinen puoli tasapainoon. Harjoitusten myötä mieli rauhoittuu, keskittymiskyky paranee ja keho vahvistuu. Hathajooga koostuu joogan perusliikkeistä ja on monien nykyaikaisten joogalajien perusta. Se lisää voimaa ja on rentouttava vastapaino kiireiselle työelämälle. Harjoittelussa saat keskittyä itseesi, työskennellä omista lähtökohdistasi ja omaan tahtiisi. (http://www.padma.fi/tuntikuvaukset.asp)

 

Suosittelen jokaista kokeilemaan edes muutaman kerran joogaamista. Saatatte yllättyä mihin kaikkeen kehonne pystyy ja kuinka saatte rentouduttua hengityksen avulla.

Namaste!