Emme omista kovinkaan montaa huonekasvia, sillä kotimme on melko pieni ja onnistun hyvinkin usein tappamaan kaikki kasvit. Nämä alla olevat veijarit ovat ilmeisen sitkeää sorttia, sillä ne vain porskuttavat tyytyväisenä eteenpäin. Taitaa olla avopuolisoni aikaansaannosta, sillä hän laittoi kasvit eilen "kylpyyn" ja mä vain kävin napsimassa parit fotot. Tämän hetken lempparikasvi on ehdottomasti chili, joka tuottaa satoa hyvään tahtiin. Rosmariinia ei ole vähään aikaan tullut käytettyä ruuanlaitossa, mutta voisin tehdä siitä huomenna focacciaa. Laakerin lehti on lähes vuoden ikäinen ja tuottaa koko ajan uusia käyttökelpoisia lehtiä. Suosittelen hankkimaan tällaiset pomminvarmat yrttikasvit koteihinne mikäli tykkäätte ruuanlaitosta -näitä on lähes mahdonton tappaa ;)

 

DSC02348-normal.jpg

 

DSC02344-normal.jpg

 

DSC02347-normal.jpg

 

DSC02342-normal.jpg

Pieni ja vahvanmakuinen chili sopii hyvin pataruokiin, munakkaisiin, leipiin ja kasvispaistoksiin. Vain yksi kappale riittää tuomaan tujun maun annokseen. Huh, hyvää ja tulista!

 

DSC02346-normal.jpg

 

DSC02340-normal.jpg

 

DSC02345-normal.jpg

 

DSC02339-normal.jpg

 

DSC02343-normal.jpg

 

DSC02338-normal.jpg

 

DSC02341-normal.jpg

 

Valmistin eilen illalla terveellistä ja makean nälän vievää raakasuklaata. Tämä on ehdottomasti yksinkertaisin tapa valmistaa sitä, eikä aikaakaan mene kuin 10 minuuttia. En ole mikään huippuleipuri ja pidän yksinkertaisista leivontaohjeista. Raaka-aineiden mittaaminen ja aivoton sekoittaminen on todella tylsää puuhaa mielestäni. Siksi pidänkin kokkaamisesta, koska siinä on äksöniä!

 

Suussa sulava raakasuklaa:

- 75g kaakaovoita (Puhdistamo)

- 75g kookosöljyä (CoCoVi)

- 3dl suklaapakkausjauhetta (Puhdistamo)

- 2rkl hunajaa tai intiaanisokeria tai muutama pisara steviaa/ muuta makeutusainetta

 

Laita kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteeseen ja kun ne ovat sulaneet lisää loput raaka-aineet sekaan ja sekoita hyvin.

Laita valitsemiisi muotteihin kookoslastuja, pähkinöitä, marjoja tai muita makuaineita ja kaada suklaamassaa niiden päälle. Laita pakastimeen n. 30 min hyytymään tai sitten vaihtoehtoisesti pariksi tunniksi jääkaappiin. Laitoin suklaat jääkaappiin ja siellä ne ovat edelleenkin odottamassa herkuttelijoita. Kätevää napata jääkaapista yksi suklaamuotillinen aina kun makeanhimo iskee.

 

DSC02349-normal.jpg

 

DSC02353-normal.jpg

 

DSC02350-normal.jpg

 

DSC02351-normal.jpg

 

DSC02352-normal.jpg

 

DSC02354-normal.jpg

 

DSC02355-normal.jpg

 

DSC02356-normal.jpg

 

DSC02357-normal.jpg

 

DSC02358-normal.jpg

 

Eilinen ilta meni täydelliseksi herkutteluksi, sillä flunssani takia en jaksanut tehdä mitään ruokaa ja tilasin pari pitsaa kotiinkuljetuksella. On se niin kätevää aina silloin tällöin! ;)