Tykkään tehdä vispipuuroa aina silloin tällöin ja parhaimman makuinen siitä tulee karkeista riisijauhoista valmistettuna. Näin ollen se on myös luontaisesti gluteeniton ja viljaton.
Tarvitset Farina -merkkisiä (tai muita) karkeita riisijauhoja, tuoreita tai pakastettuja kotimaisia puolukoita, vettä ja haluamaasi makeutusta. Korvaan yleensä osan vedestä kookoskermalla, sillä pidän kookoksen mausta. Rasvahapot on tärkeitä vitamiinien ja ravintoaineiden imeytymisen kannalta, joten kannattaa käyttää jotakin rasvaa myös itsetehtyjen mehujen seassa. Näin saat kaikki hyödyt irti kasviksista, marjoista ja hedelmistä.
Ohje menee näin:
1L vettä (korvaan 2dl kookoskermalla)
3,5dl puolukoita
2dl karkeita riisijauhoja
0,6dl sokeria, ruokosokeria, koivusokeria, vaahterasiirappia tai makusi mukaan steviaa/ erytritolia
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puolukat, sekä riisijauho koko ajan vispaten. Keitä n. 10-15 min tai kunnes riisijauhot ovat kypsyneet. Lisää sekaan kookoskerma ja haluamasi makeutus. Jäähdytä puuro ja vispaa kuohkeaksi. Nauti!
Monesti ohjeissa sanotaan, että puolukat tulisi keittää vedessä 10 min ja siivilöidä marjat pois. En ymmärrä miksi puolukoita tulisi keittää ja sen jälkeen poistaa hyvät kuidut puurosta. Vitamiinit on myös paremmin tallella ilman turhaa keittämistä.
Tykkään lisätä puuroon puolukoita sekä nokareen kookoskermaa, ellen ole sitä laittanut jo valmistusvaiheessa. Probiootteja eli maitohappobakteereja voi lisätä annokseen myöskin. Muistattehan ettei maitohappobakteerit kestä kuumentamista, eli lisätkää ne aina viileän ruuan joukkoon. Ei kannata myöskään juoda mitään kuumaa heti perään.
Simppelit ruuat saa erityispisteitä keittiössäni. Mitä vähemmän huolella valittuja eri raaka-aineita yhteen annokseen käytetään ja niiden kypsennysmetodit mietitään etukäteen, sitä parempi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.