Ennen salille lähtöä on hyvä syödä riittävästi ja monipuolisesti. Tänään valmistettiin herkkusieni-kesäkurpitsamunakas ja kaali-paprikapaistos. Lisäksi avokadoa, auringonkukansiemeniä, rouhittua pähkinää, tuoretta basilikaa ja kirsikkatomaatteja.
Kesäkurpitsa:
- aktivoi soluaineenvaihduntaa
- vahvistaa sydäntä, lihaksia, immuunijärjestelmää ja kehon kaikkia limakalvoja
- rauhoittaa, mutta stimuloi silti hermoja
- parantaa aivotoimintaa ja keskittymiskykyä
- poistaa suolesta myrkkyjä ja sitoo rasva-aineita
(Terveyttä hedelmistä ja kasviksista, Klaus Oberbeil ja Christiane Lentz)
Huomioitavaa kesäkurpitsan käytössä:
- lisää kypsennyksessä vähän öljyä sekaan, jotta elimistö pystyy käyttämään mahdollisimman hyvin rasvaliukoisen A-vitamiinin esiasteen.
Kesäkurpitsan kuori sisältää paljon magnesiumia ja karoteeneja. Näiden lisäksi siinä on myös E-vitamiinia.
Syökäähän kesäkurpitsaa ystävät!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.