Käytiin lokakuussa omenamarkkinoilla Söderlångvikissä Kemiössä. Siellä on upeat omenatarhat ja oma laituripaikka, joten vesiteitse pääsee myös ihastelemaan kartanon maita. Tällä kertaa tapahtumaa varten oli järjestetty paikoitusalue pellolle, tilan etupuolelle, koska kävijöitä oli niin paljon. Oli niitä omenoitakin!

Lisäksi viihdyttämässä oli orkesteri, markkinakojuja joista sai ostaa käsintehtyjä tuotteita ja muita myyntipisteitä. Löytyi myös omenalajikkeiden maistelupiste, jotta oli helpompi päättää mitä lajikkeita halusi ostaa. Todella hyvä idea!


Lounasta syötiin Cafe Vivan:ssa http://www.soderlangvik.fi/fi/cafe-vivan/, tässä alla olevassa punatiilirakennuksessa.


IMG_20170930_130319_768.jpg



IMG_20170930_130319_769.jpg


Omppuja oli moneen makuun ja eri käyttötarkoituksiin. Ostettiin Discovery ja Rubinola -lajikkeita tuorepuristetun mehun, piirakoiden ja chutneyn valmistukseen. Mukavan hapokkaita, aromikkaita ja raikkaita olivat nuo omenalajikkeet. Suosittelen kokeilemaan.


IMG_20170930_130319_770.jpg



IMG_20170930_130319_817.jpg


Olen tehnyt jo kolme kertaa huippuhyvää gluteenitonta ja maidotonta omenapiirakkaa, jonka ohje löytyy ystäväni Paleokeittokirjasta; O-koodin gluteeniton, maidoton ja sokeriton keittiö. Muokkasin reseptiä hieman ja taivas, miten maukasta!

Alkuperäinen resepti kirjasta:

Tahmea omenapiirakka:

75g kookosöljyä

1 banaani

50g hunajaa

3dl kaurajauhoa

1tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

ripaus vaniljaa

ripaus suolaa

1dl kookosmaitoa

2 kananmunaa

1 omena

50g hunajaa

50g kookosöljyä

1 rkl kookosmaitoa

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 20 -senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vatkaa banaani ja hunaja tehosekoittimella. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineetbanaani-hunajaseokseen. Kiehauta kattilassa kookosöljy ja kookosmaito. Lisää taikinaan. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kaada seos vuokaan. Esipaista pohjaa 15 minuuttia.  Leikkaa omena lohkoiksi. Kiehauta kuorrutetta varten hunaja, kookosöljy ja kookosmaito kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Ota piirakka pois uunista ja lisää päälle omenat ja kuorrute. Jatka paistamista vielä 40 minuuttia.

100g / 287kcal / 4,1g proteiineja / 23,7g hiilihydraatteja / 19g rasvaa


Minun muokattu omenapiirakkaohje:

75g kookosöljyä

1 banaani / 3rkl omenasosetta

50g hunajaa

3dl kaurajauhoa

1tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

2tl kanelia

ripaus suolaa

1dl kookosmaitoa

2 kananmunaa

3-4 omenaa

"Kinuski":

50g hunajaa

50g kookosöljyä

1 rkl kookosmaitoa

Lämmitä uuni 175:n -asteeseen. Lämmitä kookosöljy, hunaja ja kookosmaito kattilassa. Kaada seos blenderiin banaanin tai omenasoseen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada öljy-, hunaja-, kookosmaito- ja banaanisose-/omenasoseseos kuivien ainesten joukkoon. Vaahdota kananmunat ja lisää ne kulhoon aiemmin yhdistetyn seoksen joukkoon ja kaada taikinamassa halkaisijaltaan n. 20 -senttiseen kookosöljyllä voideltuun kakku-/ piirakkavuokaan. Lohko omenat ja lisää taikinan päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä. Nosta jäähtymään ritilälle ja valmista "kinuski" kattilassa keittäen hunaja, kookosöljy ja kookosmaito sopivaan paksuuteen. Kaada piirakan päälle ja nauti.


IMG_20171003_150422_578.jpg