Lupasin kirjoittaa enemmän Ravintolapäivästä ja vihdoinkin sain kuvamateriaalia ystävältämme.

Käytiin perjantaina ostamassa raaka-aineet, kiitos ystäväni autokyytien! Äitini toi villisianlihat Pukkilan Villisikatarhalta, missä enoni Juha Aaltonen hoitaa villisikojaan. Heidän isä, eli isoisäni on Suomen ensimmäinen villisikojen riistantarhaaja ja tilalla kasvaa vain geneettisesti puhdasrotuista villisikaa. Osa "villisikatarhaajista" risteyttää kotipossua ja villisikaa, jotta niitä voisi kasvattaa enemmän kerrallaan, sillä villisika vaatii oman reviirinsä, eikä pysty elämään pienissä tiloissa.

Liha on tummaa -riistamaista, eikä ollenkaan maistu possulle. Mieleeni tulee hirven ja ehkäpä naudan risteytys... 

Tässä vähän linkkejä villisikajuttuihin:

http://www.olderanch.com/boar/farmers.html

http://nettiradiomikaeli.internetix.fi/mikaeli/arkisto/maaseutu/maaseutunayttely/villisika/index.htm

 

 

Ravintolapäivämme esvalmistelut alkoivat siis perjantaina. Kävin päivällä auttamassa ystävääni muuttohommissa ja tuli kasattua yksi vaatekaappikin. Sen jälkeen lähdimme raaka-aine ja tarvikeostoksille, sekä saatiin lihat kotiovelle kuljetettuina, kiitos äitini, Antin sekä pikku-Lakun. Tässä kuva Lakusta:

 

10733935_826253694091340_480658165445723

Pikkuiselle oli kuulemma tullut vessahätä kesken matkan ja kaupasta haettiin uusi peti :)

 

Esivalmistelut hoituivat parissa tunnissa. Kyseessä oli lähinnä kuorimista ja pilkkomista.

 

IMG-20141124-WA0007.jpg

 

IMG-20141124-WA0009.jpg

 

IMG-20141124-WA0011.jpg

 

Lauantai aamu alkoi lihan pilkkomisella ja focaccian sekä puolukkapiirakan leipomisella. Saatiin onnksi kokata villisikapata työpaikkani suurella kaasuhellalla.

 

IMG-20141124-WA0012.jpg

 

 

Keittopohjaan pääsi luomupippurit, ikkunallamme kasvavat laakerinlehdet, timjamit ja rosmariinit.

 

P1000248.jpg

 

20141115_103802.jpg

 

 

Focacciassa käytettiin myös timajamia ja rosmariinia.

 

20141115_075957.jpg

 

20141115_103841.jpg

 

20141115_103848.jpg

 

Viime elokuun Ravintolapäivistä poiketen, teimme nyt myös kasvisruokaa, jonka menekki yllätti meidät totaalisesti. Luomutomatti-linssikeitto johon lisäsimme ikkunalaudallamme kasvavia chilejä, sai äärimmäisen paljon kehuja aivan kuten kaikki muutkin tuotteemme. Villisikapataa kehuttiin myös vuolaasti.

Erästä asiakastamme lainaten: "kyllä huomaa, mitä villisikanne syövät", kun kerroin heille sikojen elävän ulkona aitauksessa ja saavan kolme kertaa viikossa kasviskuormia, sekä oman myllyn jauhoja.

Linssikeiton sanottiin olevan aivan uskomattoman hyvää ja sitä tultiin vielä hakemaan lisää, kun kotiin viedyt annokset olivat tyhjentyneet! :D Aivan upea päivä!

 

IMG-20141124-WA0013.jpg

 

IMG-20141124-WA0014.jpg

 

Tomaattikeitossa käytimme Bionan luomukookos"kermaa". En muista miksikä sitä palikkaa kaupassa kutsuttiin, sillä aivan kermaisessa muodossa se ei ollut ;) Taisi olla coconut creamed -nimeltään.

 

Eräs taiteilijaystävämme teki meille taas hienon hinnaston, kiitos.

 

IMG-20141124-WA0015.jpg

 

IMG-20141124-WA0006.jpg

 

IMG_6165.jpg

 

IMG_6167.jpg

 

IMG_6173.jpg

 

IMG_6169.jpg

 

IMG_6170.jpg

 

IMG_6185.jpg

 

IMG_6183.jpg

 

IMG_6184.jpg

Taisi koirakin tykätä villisiasta :D