Musta ei ikinä tullut leipuria ja siihen on syynsä. Tykkään laittaa ruokaa fiilispohjalta ja se on hieman vaikeaa leipomisen kanssa, sillä kakkujen tekeminen on puhdasta matematiikkaa... Mittaat kaikki ainekset millin tarkasti tai lähdet säätämään ja epäonnistut, tai kuten minä tänään -onnistut!

Luin parin Amerikkalaisen juustokakkureseptin ohjeet ja koitin päästä mahdollisimman helpolla ja ilman valkoista sokeria, joten lopputuloksena syntyi tällainen herkullinen yksilö!

 

DSC00975-normal.jpgDSC00974-normal.jpgDSC00976-normal.jpg

 

Kakkupohjaan tuli taysjyvä Digestive-keksejä 13kpl murskattuna ja about 50g voita sulatettuna.

Täyte oli tällainen:

500g mascarponejuustoa

2,5dl Intiaanisokeria, eli täysruokosokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2,5dl kermaa

3 munaa

1dl maissitärkkelystä eli Maizenaa

 

Kaikki ainekset vatkataan sähkövatkaimella sekaisin. Kakkua paistoin 170´c noin tunnin, vaikea sanoa kun en katsonut kelloa... Kokkaan just näin. Menen uunin eteen ja otan tuotoksen ulos uunista, koska tiedän sen olevan valmista. Peace of cake! Helppoa kun sen osaa! ;) Kakussa ei ehkä tarvitsisi olla noinkaan paljon sokeria omaan makuuni, mutta se onnistui erinomaisesti! Taidankin viedä Millalle kahvilaan https://www.facebook.com/BontempscafeHelsinki?ref=ts&fref=ts muutaman palan maistettavaksi. Aidolta kondiittorilta saadaan se oikea tuomio!

Kyllä musta leipuri saatais!

 

DSC00979-normal.jpg