Salilta kotiuduttuani iski aivan jäätävä nälkä. Jotain nopeaa piti keksiä, sillä töihinkin pitäisi kohta lähteä. Jääkaappi näytti sisällökseen perunaa ja pakastinlokerosta löytyi iso kasa lehtipinaattia. Aivot raksuttamaan ja nopeasti kauppareissu, jotta saisin matkalla keksimääni pinaattikastikkeeseen kananmunia ja kermaa. Elikkäs kastike koostui näistä aineksista:

 

- iso keltasipuli kuutioituna

- 3 pientä valkosipulinkynttä viipaloituna

- pinaattia kunnon läjä

- lupiinijauhoa 4 tl

- ruokakermaa n.1,5dl

- 4 kypsäksi keitettyä ja kuutioitua kananmunaa

- vettä ja maissijauhoa suurustamiseen, suolaa ja pippuria tietenkään unohtamatta

 

Laita kanaanmunat kiehumaan omaan kattilaan. Freesaa sillä aikaa sipulit oliiviöljyssä ja lisää sekaan n. 2L vettä. Kun vesi kiehuu, lisää pinaatit ja odota kunnes seos alkaa taas kiehumaan. Laita sekaan n. 3tl ruususuolaa ja mustapippuria. Sekoita toisessa astiassa lupiinijauhoa 4tl ja maissijauhoja (Maizena) n. 3rkl, lisää vettä jotta saat jauhoista tasaisen massan ja kaada se pinaattikastikepohjaan ohuena nauhana suurusteeksi. Kun kastike on sopivan paksua, keitä sitä muutama minuutti ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku, kuutioi kypsät kananmunat ja lisää ne kastikkeeseen. Valmis! Nauti perunoiden ja esim. savusiian kanssa. Nam!