Kuten osa teistä tietääkin, tykkäämme tehdä ruokakokeiluja mitä eriskummallisimmista kasviksista. Viime kesänä pöytäämme eksyi tällainen yksilö...

 

20130615_155708-normal.jpg20130615_155647-normal.jpg

Sattuukohan joku tietämään tämän otuksen nimen? ;)

Ei meinaan ollut mitään herkkua...

 

Toissa kesänä kävin muutamaan otteeseen Tukholmassa lomailemassa. Lennot sain sinne Norwegianilta alle neljällä kympillä, joten kannattaa pitää silmät auki ja käyttää lentotarjouksia hyväksi. Kauppahallit oli ensimmäinen asia, mitkä halusin kokea. Östermalms Saluhall oli tulvillaan herkkuruokapisteitä ja tuoreita raaka-aineita aina mansikoista vastapyydettyihin mustekaloihin. Sinne pitää taas pian päästä takaisin!

 

2012-08-09%2012.25.30-normal.jpg2012-08-08%2013.49.10-normal.jpg2012-08-08%2013.48.35-normal.jpg

 

...ja nyt vähän vakavampaan, mieltäni askarruttavaan asiaan...

Miksi ihmeessä elintarvikkeiden verotus on Suomessa aivan älyttömällä tasolla? Laatua on, mutta ihmisillä ei ole välttämättä varaa ostaa sitä niin usein kuin haluaisivat. Eikö kannattavampaa olisi jo kansanterveyttäkin ylläpitäen alentaa hedelmien, marjojen ja kasvisten verotusta? Kuinkahan monta kiloa vuodessa menee kauppojen hyllyiltä pilaantuneita kasviksia roskiin, kun kuluttajalle ei anneta mahdollisuutta ostaa niitä edullisesti? Ei vaikuta kovinkaan loogiselta nostaa jatkuvasti ruuan verotusta, kun sitä pitäisi pikemminkin alentaa. Mistä ihmeestä kasvisten verotus edes koostuu? Nyt kun Jutta on saanut koko Suomen liikkumaan ja dietille puoleksi vuodeksi, niin valtio voisi tulla vastaan ja puolestaan saada koko Suomen syömään hyvin alentamalla kasvisten verotusta! Mielestäni ei mitenkään liikaa vaadittu. Toki siinä tulisi sitten "haittapuoletkin" esiin. Ihmiset voivat paremmin ja olisivat terveempiä joten terveydenhoitopalveluja ei enää käytettäisi yhtä paljon kuin ennen. Lääkäreitä saatika heidän määräämiään antibiootteja ei enää kaivattaisi jokaiseen vaivaan. Tämä yhtälö laittaisi ison koneiston solmuun ja lääkeyhtiöiltä jäisi miljardit saamatta. Ei tämä idea taida (teho)tuotannolliseen nyky-yhteiskuntaan sopia lainkaan, joten taidan jättää asian sikseen, syödä loppuun mahtavan linssi-parsa-kasviswokin ja käydä nukkumaan... Vielä muutama mansikka jälkiruuaksi ja mysteeri(verotus)kasvikset aivolohkojeni taka-alalle.

 

Kauniita unia ja syökää kasviksenne!