Alfa-alfa eli sinimailanen on erittäin proteiinipitoinen ja vähäkalorinen hernekasvi. Idut ovat ruuansulatukselle helppoa ravintoa koska ne ovat jo osin sulaneet, eli proteiineista on tullut aminohappoja ja tärkkelyksestä yksinkertaisia sokereita, joten elimistö pystyy hyödyntämään kaikki ravintoaineet. Iduissa ja versoissa on vitamiinien lisäksi mineraaleja, entsyymejä, lehtivihreää, kuituja ja antioksidantteja.

Tässä on linkki sivustolle, jossa näkee kaikkien elintarvikkeiden ravintoarvot:

http://www.fineli.fi

 

DSC00992-normal.jpgDSC00991-normal.jpgDSC00994-normal.jpg

 

Päivälliseksi söimme tomaattista papu-chilikastiketta, tuorepastaa, etikkaista paprikapaistosta, suikaloitua valkokaalia ja Alfalfaa.

 

DSC01000-normal.jpgDSC00996-normal.jpgDSC00997-normal.jpgDSC00995-normal.jpgDSC00998-normal.jpg

 

Tomaattinen papu-chilikastike:

 

chiliä

sipulia

valkosipulia

tomaattimurskaa

kidneypapuja

maissia

suolaa, pippuria, tilkka omenaviinietikkaa ja ripaus sokeria

 

Kuullota chilit, sipulit ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, etikka ja mausteet. Keitä noin 15 minuuttia ja lisää joukkoon pavut ja maissi. Keitä hetki, tarkista maut ja avot- valmista on!