Viime viikonloppu vierähti töissä, mutta mieheni sen sijaan kokkaili ystäville herkullisen ja edullisen aterian. Lautaselle pääsi ainakin pinaattipastaa ja pestokastiketta, kaalinlehtiä jauhelihatäytteellä, hummus, paahdetut ruisleipätikut, marinoidut ruusukaalit ja paahdettu munakoiso. Pääsin myöhemmin maistamaan näitä herkkuja ja hyvää oli!

 

IMG-20141124-WA0000.jpg

 

IMG-20141124-WA0001.jpg

 

IMG-20141124-WA0002.jpg

 

IMG-20141124-WA0005.jpg

 

 

Hän yllätti minut tällaisella ostoksella:

 

P1000294.jpg

 

P1000293.jpg

 

P1000292.jpg

 

Bambuhöyrystin! Todettakoon, että keitetyt kasvikset versus höyrystetyt kasvikset eroavat toisistaan kuin yö ja päivä! Lisäksi höyrystäminen säilyttää vitamiinit kasviksissa paremmin ja kypsennysaikakin on lyhyempi. Tämä oli siis kaikin puolin fiksu ostos ainakin ekologisuuden, kätevyyden ja nopeuden kannalta. Yksi huono puoli höyrystimessä on ja se on haju! Ei olla vielä totuttu höyrystyneen bambun hajuun ja se tuo mieleen lähinnä navetan tai ainakin navetassa olevat oljet ;)

Kokkasimme sunnuntaina tällaisen illallisen höyrystimen avustuksella:

 

P1000277.jpg

 

P1000278.jpg

 

P1000280.jpg

 

P1000283.jpg

Höyrytettyä selleriä ja palsternakkaa granaattiomenan kera.

 

P1000284.jpg

 

P1000285.jpg

Paistettua ja Intialaisittain marinoitua tofua, sekä paahdettua bataattia.

 

P1000286.jpg

Paputahnaa ja murennettua fetajuustoa.

 

P1000287.jpg

Minttu-jugurttikastike ja kurkkua.

 

P1000289.jpg

Höyrytettya parsa- ja kukkakaalia, sipulia sekä chiliä.

 

Eilen söimme lounaaksi lauantailta jääneitä kasviksia ja pastaa katkaravilla.

 

P1000295.jpg

 

P1000296.jpg

 

P1000297.jpg

 

Illalla valmistin puolukkavispipuuroa riisijauhoista ja makeutuksena käytin Ukrainasta tuotua hunajaa. Vispasin puuron tänäaamuna ja nautiskelin sitä aamiaiseksi.

 

P1000298.jpg

 

P1000299.jpg

 

Eilinen illallinen valmistui luomutomaattimurskasta, kuorituista luomutomaateista, ja luomupavuista sekä maissinjämästä mikä löytyi kaapistamme. Itse en oikein pidä maissista eettisistä syistä johtuen, enkä osta sitä kaupasta.

 

P1000300.jpg

 

 

Meillä on nähtävästi pastaviikko käynnissä, sillä lautaselle päätyi jälleen pastaa. Kuvassa mieheni eväsboksi.

 

P1000301.jpg

 

P1000302.jpg

 

P1000303.jpg

 

P1000304.jpg

 

Oletteko ikinä syöneet pomeloa? Se on kuin greippi ilman jäätävää kitkeryyttä ja kuoren alla olevaa kalvoa. Koostumukseltaan ehkä kuivempi ja tiiviimpi, sekä erittäin herkullinen. Yhdestä pomelosta riittää helposti kahdelle ihmiselle "jälkkärit". Ja vatsamme, sekä kehomme kiittää.