Viime viikonloppu vierähti töissä, mutta mieheni sen sijaan kokkaili ystäville herkullisen ja edullisen aterian. Lautaselle pääsi ainakin pinaattipastaa ja pestokastiketta, kaalinlehtiä jauhelihatäytteellä, hummus, paahdetut ruisleipätikut, marinoidut ruusukaalit ja paahdettu munakoiso. Pääsin myöhemmin maistamaan näitä herkkuja ja hyvää oli!
Hän yllätti minut tällaisella ostoksella:
Bambuhöyrystin! Todettakoon, että keitetyt kasvikset versus höyrystetyt kasvikset eroavat toisistaan kuin yö ja päivä! Lisäksi höyrystäminen säilyttää vitamiinit kasviksissa paremmin ja kypsennysaikakin on lyhyempi. Tämä oli siis kaikin puolin fiksu ostos ainakin ekologisuuden, kätevyyden ja nopeuden kannalta. Yksi huono puoli höyrystimessä on ja se on haju! Ei olla vielä totuttu höyrystyneen bambun hajuun ja se tuo mieleen lähinnä navetan tai ainakin navetassa olevat oljet ;)
Kokkasimme sunnuntaina tällaisen illallisen höyrystimen avustuksella:
Höyrytettyä selleriä ja palsternakkaa granaattiomenan kera.
Paistettua ja Intialaisittain marinoitua tofua, sekä paahdettua bataattia.
Paputahnaa ja murennettua fetajuustoa.
Minttu-jugurttikastike ja kurkkua.
Höyrytettya parsa- ja kukkakaalia, sipulia sekä chiliä.
Eilen söimme lounaaksi lauantailta jääneitä kasviksia ja pastaa katkaravilla.
Illalla valmistin puolukkavispipuuroa riisijauhoista ja makeutuksena käytin Ukrainasta tuotua hunajaa. Vispasin puuron tänäaamuna ja nautiskelin sitä aamiaiseksi.
Eilinen illallinen valmistui luomutomaattimurskasta, kuorituista luomutomaateista, ja luomupavuista sekä maissinjämästä mikä löytyi kaapistamme. Itse en oikein pidä maissista eettisistä syistä johtuen, enkä osta sitä kaupasta.
Meillä on nähtävästi pastaviikko käynnissä, sillä lautaselle päätyi jälleen pastaa. Kuvassa mieheni eväsboksi.
Oletteko ikinä syöneet pomeloa? Se on kuin greippi ilman jäätävää kitkeryyttä ja kuoren alla olevaa kalvoa. Koostumukseltaan ehkä kuivempi ja tiiviimpi, sekä erittäin herkullinen. Yhdestä pomelosta riittää helposti kahdelle ihmiselle "jälkkärit". Ja vatsamme, sekä kehomme kiittää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.