Aurinkoista lauantaita!

Haluan kertoa teille maukkaan, vitamiini-, sekä mineraalipitoisen mustikka-jogurttismoothien reseptin. Olen pari viikkoa syönyt joka aamu joko puuroa chlorellalla, mehiläisen siitepölyllä, marjajauheella, proteiinijauheella ja paahdetulla rouhitulla pellavalla tai sitten tehnyt karpalo/puolukka-jugurttismoothien, mikä on sisältänyt kaikki edellämainitut ainekset.

 

Chlorella on siis klorofylliä eli lehtivihreää sisältävä mikrolevä, jonka pitäisi puhdistaa kehoa, auttaa uusien verisolujen muodostamisessa sekä lisätä vatsan hyviä bakteereja. Se sisältää luontaisesti D-vitamiinia, jodia, karotenoideja, kaikkia B-ryhmän vitamiineja, C-vitamiinia ym. Lisätietoa saat alla olevasta linkistä. Mausta olen joskus aikaisemmin blogissani kertonutkin ja se on todella järkyttävän paha. Onneksi keksin yhdistää äklömakeat prodejauheet smoothieen, kuten myös Chlorellan. Näin molemmista sai kelvollisen makuista.

http://www.puhdistamo.fi/puhdistamo/chlorellajauhe.html

http://www.vitamiinisuositukset.com/chlorella-klorella-leva-tietoa/

 

20140517_101754-normal.jpg

 

 

Mehiläisen siitepöly sisältää 59 eri mineraalia (rauta, seleeni, pii...), 31 eri rasvahappoa, kaikki 22 aminohappoa, sekä koko joukon vitamiineja (mm. kaikki B-ryhmän vitamiinit, paitsi B-12. Siitepölyn on todettu vähentävän histamiinin tuotantoa, minkä takia se neutralisoi useita allergioita. Siitepölyn on myös huomioitu helpottavan mm. anemiasta, astmasta ja ummetuksesta kärsiviä ihmisiä. Siitepöly saattaa kuitenkin aiheuttaa erittäin voimakkaita allergisia reaktioita, joten sen käyttöä on kokeiltava varovasti ja muutenkin aloittaa pienellä .n 1tl annostuksella.

http://cocovishop.com/tuotteet/mehilaisten-siitepoly

http://www.superfoodit.com/mehilaistuotteet.html

 

Berryfect puolukkajauhe on tehty kuivatuista puolukoista ja se sisältää paljon vitamiineja  ja ravintokuitua.

http://www.berryfect.fi/kuitu-ja-ravintojauheet.php

 

20140517_101848-normal.jpg

 

 

Paahdettu rouhittu pellava on hyväksi vatsalle sen sisältämien liukenevien ja liukenemattomien kuitujen johdosta. Ruokalusikallinen tätä riittää kattamaan päivän Omega-3 rasvahappojen tarpeen.

http://www.valo24h.fi/site?node_id=10

 

MCT-öljy (Medium Chain Triglyceride) on se terveellisin ja laihduttavin osa kookosöljystä, eli Kapryyli (C-8) ja Kapriinihapot (C-10). Tämän öljyn sanotaan nopeuttavan aivotoimintaa ja aineenvaihduntaa, edistävän rasvanpolttoa ja lihasmassan ylläpitoa, sekä poistavan väsymystä. Mainio tuote kokeiltavaksi siis! Aloitin tänään tämän käytön, joten katsotaan että onko tästä mihinkään ;)

 

20140517_101835-normal.jpg

 

 

Chia siemenet laskevat huonoa LDL- kolesterolia ja nostavat hyvää HDL- kolesterolia. Ne sisältävät kalsiumia, niasiinia, magnesiumia ja joukon muita ravinto-aineita, sekä mineraaleja. Tässä vähän näistä supersiemenistä:

15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaalissa
8 x enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villissä lohessa
8 x enemmän fosforia kuin täysmaidossa
7 x enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa
6 x enemmän proteiinia kuin kidneypavuissa
6 x enemmän kalsiumia kuin maidossa
3 x enemmän seleeniä kuin pellavansiemenissä
3 x enemmän antioksidantteja kuin mustikoissa
3 x enemmän rautaa kuin pinaatissa
2 x enemmän potassiumia kuin banaanissa
2 x enemmän proteiinia kuin missään muussa siemenessä

 

20140517_101724-normal.jpg20140517_101636-normal.jpg

 

Huomioi, että Chia siemenet turpoavat lähes 12 -kertaisiksi, joten liota niitä ennen nauttimista. Itse lisäsin kymmenkertaisen määrän vettä siementen joukkoon eilen illalla ja tänään lisäsin geeliä (siemenistä ja vedestä muodostuu siemengeeliä) 2 rkl smoothien joukkoon.

 

 Madre Labs Madre C-vitamiini on helposti imeytyvä, luonnon marjoista kehitetty C-vitamiini. Keho tunnistaa helpommin kaikki luontaiset vitamiinit, joten sen ei tarvitse muokata niitä imeytyvään, tunnistettavaan muotoon. Siksi suosittelen tämäntyyppisiä vitamiineja kaikille.

 

20140517_101811-normal.jpg

 

 

...ja tässä on se (mielestäni) kauhea prodejauhe http://www.fitnessguru.com/fi/one-whey-isolate#mango mitä en osta enää ikinä! Yök! Ylimakea esanssihirviö ei ole mangoa nähnytkään!

 

Antioksidanttipitoinen mustikkasmoothie:

 

- luomujugurttia n.2dl

- sokeroimatonta mustaherukkamehua, mieluiten mummon tekemää ;) n.0.75dl laimennettuna

- puolikas banaani

- mustikoita 1dl

- protskujauhetta 1 annos

- Chia-siemengeeliä 2rkl

- MCT-öljyä 1 rkl

- puolukkajauhetta 1rkl

- mehiläisen siitepölyä 1rkl

- Chlorellaa 1rkl

- Madre C-vitamiini 1 mitallinen (mukana purkissa)

 

Kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin. Nauti kylmänä.

 

Kuten alla olevasta kuvastakin näkyy, nautin aamusmoothieni unenpöpperössä suoraan valmistusastiasta. En omista tiskikonetta ja tiskaaminen, no, se on yksi ärsyttävimmistä kotitöistä...

 

20140517_101059-normal.jpg

20140517_101038-normal.jpg

 

Tänään on ravintolapäivä ja Arabian katufestivaali, joten alamme valmistautumaan mukavan päivän viettoon. Ensin kuitenkin kävelemme Bon Temps Cafe:n https://www.facebook.com/BontempscafeHelsinki?fref=ts syömään, jotta jaksetaan katsella tapahtumia koko päivä.

Viettäkäähän kiva viikonloppu!