Niinhän siinä sitten kävi, että vatsatauti tuli sunnuntaina kylään. Ihmettelin lauantaina outoa ja heikkoa oloani ja ajattelin sen johtuvan perjantaisesta pitkästä työpäivästä. No joo, olisipa se ollutkin niin. Koko sunnuntai sekä maanantai meni kotona kauheassa vatsakivussa vessan ja sängyn väliä juostessa. Buranaa, teetä ja inkivääri-punaherukkamehua kului tasaisesti ja tänään olo on jo paljon parempi. Sain aamulla syötyä puuroa ja äsken meni pari palaa sushia lounaaksi. Onneksi tämä tauti ei kestä kuin sen pari päivää! Harmi, että nyt on puolisolla sama edessä :(

 

herbina_punaherukka_800px-normal.jpg

(kuva täältä: http://www.herbina.fi/herbina-maailma/raaka-aineet/punaherukka)

 

 

Lämmin punaherukka-inkiväärimehu:

 

parin sentin pala inkivääriä kuorittuna

Suomalaista säilöntäaineetonta punaherukkamehua 2 osaa

vettä 4 osaa

2 rkl Suomalaista hunajaa

 

Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Mitä pienemmäksi pilkot inkiväärin, sitä enemmän se maistuu juomassa. Tämä juoma auttaa pitämään vitamiini- ja aminohappovarastot täydempinä.

 

"Punaherukassa hyvin konsentroitunut C-vitamiini menee "pikapostina" suolen limakalvon kautta vereen ja kehon soluihin, jotka tarvitsevat tätä ravintoainetta jatkuvastivuorokauden ympäri. Herukoiden 90 minuutissa ilmenevä aktiivoiva, piristävä vaikutus koko aineenvaihduntaan voidaan mitata  tieteellisesti."

(Terveyttä hedelmistä ja kasviksista)