Kävelin aamulla 30 minuuttia bussille virkeänä, mutta huonosti levänneenä. Ehdin lukea lehdenkin ennen töihin saapumista. No, joo. Sisälle päästyäni huomasin, että keittiö oli aikamoinen kaaos -tila, johon ei todellakaan oltu sitä jätetty kesäisen suursiivouksen johdosta. Lattioita ei oltu pesty pesuaineella puoleentoista kuukauteen, tiskinurkkauksen tyhjät hyllyt ja korit pursuilivat täytenä astioista. Likaisia ruokailuvälineitä siellä täällä ja tavaratkin olivat vaihtaneet paikkaa. Osa tavaroista oli hukassa, eikä niitä löytynyt päivän etsinnän jälkeen...

Omistaja ilmoitti olevansa tukussa kun kysyin häneltä ruokatarvikkeista, joista olin lähettänyt luettelon lomani aikana(ilmaiseksi). Menumme antimista sain laitettua tomaattikastikkeen ja cous couksen tulemaan, muut raaka-aineet ilmaantuivat klo 8.30. Lounaankin omistaja oli päättänyt aikaistaa klo 10.30 alkavaksi. Siinä sitten aloin taikomaan safkaa kahdessa tunnissa. Yllätys seurasi toistansa, kun havaitsin, ettei isoin uunimme toimi! Argh! Pienempään ei mene kuin muutama genarillinen kerrallaan ja tietysti pomo oli vuokrannut keittiötään freelancerille heinäkuuksi ja hän on kokkaamassa vielä kaksi päivää. Molemmilla sama aikataulu ja yksi pieni uuni. Sain kuin sainkin safkat valmiiksi oikeaan aikaan ja ylläripylläri, kahvinkeitimemmekin ilmoitti olevansa rikki. Huoh. Pieni keitin kehiin ja kuusi litraa kahvia tulemaan.

Asiakkaita alkoi saapumaan ja he olivat iloisia, että saivat meiltä taas ruokaa. Kahvitustilauksiakin tuli jo heti huomisesta alkaen. Hyvä. Se mikä ei ole hyvä, niin kassahenkilöni työaika ei ole enää normaali "tunti ennen lounaan alkamista töihin", vaan kokonaiset 30 minuuttia ennen lounaan alkua! Kun työaikakulut pitää kuitenkin pitää samana/kurissa, vaikka lounasta aikaistetaankin!

Saatiin päivän aikana melko hyvin siivottua keittiö "normaalimmaksi" ja selvisimme lounaasta. Tosin huomenna menee kahvituksen lisäksi catering-keikka kolmelle kymmenelle henkilölle, enkä voinut tänään esivalmistella mitään, kun ei ollut raaka-aineita. Niin, unohdin mainita, että pomo jättää aina osan tavaroista tuomatta säästösyistä!

Siinäpä tällainen vuodatus. Huomenna on kuitenkin uusi päivä, parempi vai huonompi -en uskalla arvata.