Varmasti moni muukaan ei lisäkseni tykkää syödä samaa ruokaa montaa päivää peräkkäin. Siispä keitän/ kypsennän aina proteiinit erikseen, ellei kyseessä ole keitto tai kastike. Keittojen nuudelit kannattaa aina keittää erikseen kattilassa ja kypsyttyään jäähdyttää kylmässä vedessä. Näin esimerkiksi helposti toisiinsa takertuva riisinuudeli säilyy jääkaapissa ihanan irtonaisena ja sitä voi lisätä ruokiin myöhemmin.

Tässä tapauksessa tein kikhernesalaattia jossa oli purjosipulia, valkosipulia, kantarelleja ja mausteita. Se oli erään ateriamme lisukkeena.

Seuraavana päivänä halusin linsseistä jotain herkkua ja huomasin punajuurten vetelevän viimeisiään. Valmistin punajuuri-linssipaistosta ja kokonaisuuden kruunasin fetajuustolla. Linssipaistokseen tuli puna- ja valkosipulia, punajuuria, herkkusieniä, purjoa, chiliä ja mausteita. Simppeliä mutta hyvää!

Eilen tein poron jauhelihasta kebakoita (ei kananmunaa tai jauhoja, pelkästään mausteita), tzatzikia (raastettua kurkkua, valkosipulia, sitr.mehua, suolaa ja pippuria). Lisukkeena käytimme edellisten päivien jämäruokia, kuten allaolevasta kuvastakin näkee. Kikherneet sopivat hyvin riisinuudelin ja linssisalaatin sekaan. Pikkaisen raejuustoa kyytipojaksi ja monipuolinen ateria oli valmis.

 

 

P1010123.jpg

 

 

P1010129.jpg

 

 

P1010130.jpg

 

 

P1010132.jpg

 

 

P1010127.jpg

 

Jos haluat valmistaa linssi-riisi-tai papupaistoksista herkullisia salaatteja, lisäät vain kastiketta esim. vinaigrette, sinappikastike, kermaviili, majoneesi ja tuoreita kasviksia sekä mausteita, niin saat ravitsevamman salaatin.

Uunijuureksista, linssisalaatista tai papupaistoksesta saat tehtyä sosekeittoa kun lorautat sekaan vettä, mausteita, keität hieman ja viimeistelet kermalla tai kookoskermalla. Muista maistella ja luota omaan makuaistiisi. Kotiruuanlaitto ei ole tähtitiedettä tai mittojen kanssa pyörimistä, leipurit on sitten erikseen ;)