Eilisen illan vietimme Tokyo55:ssa syöden ihanan herkullista sushia. Mä niin pidän sushista! Siinä on kaikki terveelliset ja herkulliset ainesosat kääräisty yhteen pakettiin! No joo, majoneesiakin on vähän, mutta pieni määrä epäterveellisyyttä luo täydellisen lopputuloksen!

 

20140308_205042-normal.jpg

20140308_205038-normal.jpg

 

En ole ikinä ollut fanaattinen salaatinmussuttaja (ei sovi muutenkaan salin ja thaiboxingin ohelle), mutta pyrin syömään pääsääntöisesti terveellisesti. Herkuttelen silloin tällöin, joskus päivittäin ja toisinaan taas puuro pähkinöillä ja itsetehdyllä mansikkahillolla on suurta herkkuani. Lähtökohtaisesti syön mitä milloinkin haluan ja mitä tekee mieli. Aika harvoin se tarkoittaa pizzaa tai levyllistä suklaata.

Tällä hetkellä syön omena-kanelipuuroa macadamian- ja saksanpähkinöillä, mehiläisen siitepölyllä, rouhitulla pellavalla, puolukkajauheella ja mansikkahillolla. Kyl on hyvää!

 

Avokado, tuo terveellinen ja eksoottinen hedelmä:

 

- auttaa laihduttamisessa sisältämiensä insuliinitasoa laskevien ainesosien takia

- parantaa henkistä terveyttä, valppautta ja keskittymiskykyä

- lievittää kuukautiskipuja

- lisää vatsahappoa, joten parantaa valkuaisten hyödyntämistä

- on hyvä imettäville äideille valkuaisaineensa takia

- vilkastuttaa punasolujen tuotantoa

 

Huom! Kun käytät avokadoa, se kannattaa syödä mahdollisimman nopeasti, sillä vapaat radikaalit ja valon hapettava vaikutus tuhoaa herkät rasvahapot. Avattuasi avokadon, voit tiputtaa heti sitruunamehua sen pinnalle edellämainitun tapahtuman minimoimiseksi.

 

Avokadossa on paljon valkuaisaineita, vitamiineja (kuten B6) ja kivennäisaineita, kuten lesitiiniä ja kuparia. Sen sisältämä E-vitamiini vaikuttaa sisältäpäin sidekudokseen ja torjuu vapaita radikaaleja. 

Missään muussa hedelmässä ei ole niin paljon luonnollista rasvaa kuin avokadossa. Kolme neljäsosaa sen rasvasta on monityydyttymättömiä rasvahappoja, joten se on loistava hedelmä kasvissyöjille.

Terapeuttisesti avokado on hyödyllistä siksi koska siinä on mannoheptuloosia, erityistä sokeria eli hiilihydraattia. Sen ansiosta verensokeri pysyy sellaisella tasolla, että hermo-ja aivosolut, jotka hyväksyvät energiakseen vain glukoosin, saavat paremmin ravintoa.

(Terveyttä hedelmistä ja kasviksista, Klaus Oberbeil ja Christiane Lentz)

 

Kohta onkin vuorossa Thiboxing -treenit. Ensi viikolla alkaa jatkokurssi, joten harjoittelusta tulee entistä aktiivisempaa ja monipuolisempaa. Aurinkoista sunnuntaita!