Mainitsin eilen kuinka löysin Stockalta edullisen tiivistepaketin mutteripaannuun. Mutteripannu eli mokkapannu tai espressopannu on edullinen ja toimiva laite hyvän kahvin ystäville. Tällä laitteella ja tiestysti laadukkaalla, omaan makuun sopivalla kahvilla saa kahvilatasoista mokkaa helposti. Maidon lämmitän yleensä kattilassa sopivan lämpöiseksi, mutta ei kiehuvaksi.
Sitten siihen huolto-osioon. Olen omistanut tämän mutteripannun jo useamman vuoden ja sen pitäisi olla lähes ikuinen kestoltaan, kun muistaa muutamat kikat.
1. Älä pese mutteripannua saippualla. Pese se aina vedellä käytön jälkeen ja anna osien kuivua ennen kokoamista.
2. Käytä mutteripannulle sopivaa jauhatusta, älä siis käytä hienointa espressojauhatusta vaan karkeampaa.
3. Annostele kahvi siivilään, mutta älä paina sitä.
4. Katso, että kierteet menevät kohdilleen rullatessasi keittimen kiinni.
5. Muista täyttää pannun alaosa vedellä sisällä olevaan rajaan asti.
6. Lämmitä hella valmiiksi ja kun kahvi on noussut pannuun, ota se hellalta pois.
7. Vaihda tiiviste aina kun se alkaa hapertua ja kovettua käytöstä.
Helppoa kuin mikä!
Tässä on kuva tiivistepaketista. Tiivisteitä on kolme ja suodattimia yksi. Hinta paketille oli 2,90€.
Kuva hapertuneesta suodattimesta.
Suodattimen saa helposti irti vetämällä sen pois paikaltaan.
Kuvassa tiiviste irroitettuna.
Tältä näyttää käyttökelvoton tiiviste. Yök!
...ja uusi paikallaan.
Taas pääsee nauttimaan herkullisesta kahvista!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.