Herkuttelupäivä on joka päivä, eikä sunnuntai tehnyt poikkeusta. Tuoretta jyväleipää, lämminsavulohta, marinoituja katkarapuja, tomaattia, kurkkua ja kananmunaa. Olipas hyvä aamiainen!
Kokkailtiin eilen tuorepastaa ja tulista tomaatti-kasviskastiketta maustamattoman jugurtin kera.
Tänään tein päivälliseksi lehtipinaatista keiton. Ai että, kyllä maistui!
Sain eilen kukkia <3
Aion pitää syysflunssan poissa vihreällä teellä!
...ja herkullisilla levitteillä. Pähkinät ja siemenet maistuvat nyt todella hyvin!
Artisokan keittopuuhissa. Mikään ei ole helpompaa, kuin laittaa kattilaan runsaasti vettä, karkeaa Himalajansuolaa, sitruunamehua ja sitruunankuorta. Sitten vain keitellään n.40-50 minuuttia ja iltapalaksi tulee terveellistä herkkua! Tähän vielä lisukkeeksi sitruunavinaigrette johon voi dippailla lehden syötävää osaa.
Latva-artisokka sisältää parantavista ominaisuuksistaan tunnettua kynariinia joka uudistaa soluja, suojaa maksaa ja vilkastuttaa erityisesti sappinesteen virtausta maksasta. Karvasaine kynariini alentaa myös kolesterolia ja ehkäisee sappikivien muodostumista. Siinä on myös paljon karoteeneja, B-vitamiineja, C-vitamiinia, rautaa ja magnesiumia.
Artisokan sisältämät tehoaineet stimuloivat maksasoluja lisäämään sappihapon eritystä. Ne aktivoivat kolesterolin poistumista maksasta ja hidastavat maksan omaa kolesterolisynteesiä, näin ollen alentaen sen rasvatasoa. Artisokat auttavat pahoinvointiin, vatsan turvotukseen ja ilmavaivoihin, joita maksan heikko toiminta yleensä aiheuttaa.
Syökää artisokkia myöskin tölkitettyinä mikäli ette halua kypsentää niitä itse, sillä parantavan karvasaineen, kynariinin pitoisuuteen purkittaminen ei vaikuta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.