Herkuttelupäivä on joka päivä, eikä sunnuntai tehnyt poikkeusta. Tuoretta jyväleipää, lämminsavulohta, marinoituja katkarapuja, tomaattia, kurkkua ja kananmunaa. Olipas hyvä aamiainen!

 

DSC02221-normal.jpg

 

DSC02222-normal.jpg

 

DSC02223-normal.jpg

 

DSC02224-normal.jpg

 

Kokkailtiin eilen tuorepastaa ja tulista tomaatti-kasviskastiketta maustamattoman jugurtin kera.

20140831_183629-normal.jpg

 

20140831_183635-normal.jpg

 

20140831_183657-normal.jpg

 

Tänään tein päivälliseksi lehtipinaatista keiton. Ai että, kyllä maistui!

20140901_172921-normal.jpg

 

 

20140901_173958-normal.jpg

 

20140901_174017-normal.jpg

 

Sain eilen kukkia <3

DSC02237-normal.jpg

 

DSC02238-normal.jpg

 

DSC02244-normal.jpg

 

Aion pitää syysflunssan poissa vihreällä teellä!

DSC02246-normal.jpg

 

DSC02249-normal.jpg

 

...ja herkullisilla levitteillä. Pähkinät ja siemenet maistuvat nyt todella hyvin! 

DSC02251-normal.jpg

 

Artisokan keittopuuhissa. Mikään ei ole helpompaa, kuin laittaa kattilaan runsaasti vettä, karkeaa Himalajansuolaa, sitruunamehua ja sitruunankuorta. Sitten vain keitellään n.40-50 minuuttia ja iltapalaksi tulee terveellistä herkkua! Tähän vielä lisukkeeksi sitruunavinaigrette johon voi dippailla lehden syötävää osaa.

DSC02252-normal.jpg

 

DSC02253-normal.jpg

 

Latva-artisokka sisältää parantavista ominaisuuksistaan tunnettua kynariinia joka uudistaa soluja, suojaa maksaa ja vilkastuttaa erityisesti sappinesteen virtausta maksasta. Karvasaine kynariini alentaa myös kolesterolia ja ehkäisee sappikivien muodostumista. Siinä on myös paljon karoteeneja, B-vitamiineja, C-vitamiinia, rautaa ja magnesiumia. 

Artisokan sisältämät tehoaineet stimuloivat maksasoluja lisäämään sappihapon eritystä. Ne aktivoivat kolesterolin poistumista maksasta ja hidastavat maksan omaa kolesterolisynteesiä, näin ollen alentaen sen rasvatasoa. Artisokat auttavat pahoinvointiin, vatsan turvotukseen ja ilmavaivoihin, joita maksan heikko toiminta yleensä aiheuttaa.

Syökää artisokkia myöskin tölkitettyinä mikäli ette halua kypsentää niitä itse, sillä parantavan karvasaineen, kynariinin pitoisuuteen purkittaminen ei vaikuta!