Viime viikon lopulla järjestin miehelleni yllätys-synttärit. Se vei yllättävän paljon aikaa ja energiaa -myöskin henkisesti, sillä ei saanut vahingossakaan paljastaa viikonloppuaikeita. Loppujen lopuksi sain kerrottua, kuinka haluan viedä hänet ulos syömään lauantaina, mikä ei ollut täysin valhetta, sillä juhlapaikassa tein koko porukalle kevyttä syötävää.

Valmistin perjantai-iltana töiden jälkeen chili-suklaakakkua tällaisella reseptillä:

 

3dl vehnäjauhoja

2dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3 dl fariinisokeria

3dl mahd. tummaa suklaata veitsellä rouhittuna

 

4 kananmunaa

2 dl sulatettua voita, sekaan 1 hienonnettu chili

1 dl vahvaa kahvia

 

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon loput ainekset. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Helppoa ja yksinkertaista hyvää!

 

Valmistin myös focacciaa, jossa käytin puoleen litraan vettä yhden paketin hiivaa ja jauhoja, sokeria sekä suolaa silmämääräisesti. 1,5 L taikinaan tuli 2 kg jauhoja, 2 rkl suolaa ja saman verran sokeria. Sokerin veden ja hiivan sekoitin ensin ja sekaan lisäsin jauhot + 7min vaivaus. Tämän jälkeen suola joukkoon ja taas 7 min vaivaus. Taikina vuokaan, kirsikkatomaatit painoin taikinaan ja pinnalle sekä tekemiini kuoppiin laitoin timjamista, rosmariinista ja valkosipulista tehtyä yrttiöljyä. 175´C uunissa tämä jättiläiseksi kohonnut vuokaleipä oli 40min.

 

Valmistin kaksi salaattia, joista toiseen tuli paistettua Halloum-juustoa, mansikoita, viinirypäleitä, Lollo Rossoa, sekä Romainea.

Toiseen salaattiin paahdoin suippopaprikaa ja kesäkurpitsaa. Osaan salaateista laitoin joukkoon mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja. Salaattipohjana toimi edellämainitut lajikkeet (Lollis ja Romaine). Kastikkeeksi tein perinteistä vinaigretteä.

Juhlajuomana oli kuohuviiniä, sekä vieraiden tuomia omia herkkujaan.

 

Kaikki meni paremmin kuin hyvin ja bileet jatkuivat kymmenen jälkeen eräässä ravintolassa. Toisten vieraiden lähdettyä lisää liittyi joukkoomme. Osa ystävistä oli Tampereelta asti ja hienoa, kuinka hekin jaksoivat matkata juhlimaan! :D Oli kyllä huiman hyvät bileet! Kiitos kaikille! <3