Kävelimme eilen Bon Temps Cafe´:n syömään aamiaista. Nälkä alkoi sopivasti kurnia vatsassa päästyämme kahvilan nurkalle. Tänään joimme The´-huoneelta peräisin olevaa inkivääri-yrttihauduketta ja aina niin pomminvarmaa Bella-kahvipavusta tehtyä lattea. En juo normaalisti arkisin ollenkaan kahvia, paitsi jos käyn BT:ssa. ;)


Miesystäväni ihaili erityisesti sitruuna-marenkileivosta...

20140517_133909-normal.jpg



Kahvilassa oli kauniita kukkakimppuja omistajan syntymäpäivän johdosta.


20140517_133859-normal.jpg


20140517_133827-normal.jpg


20140517_133845-normal.jpg



Päivälliseksi tein helpon ja nopean linssi-pastakastikkeen, keitin spaghettia ja paistoin porkkanaa ja parsaa. Tein myös kaalisalaattia. Parsa on herkullista ja edullista nyt sesonkiaikaan, joten kannattaa nauttia siitä niin usein kuin pystyy.


20140517_181859-normal.jpg


20140517_182012-normal.jpg


20140517_183050-normal.jpg


20140517_183032-normal.jpg


20140517_183121-normal.jpg


Linssi-pastakastike:


- paseerattua tomaattia 1prk

- 2/3 punasipulia

- 1 kokonainen valkosipuli (ei koko terttu vaan sellainen pyöreänmallinen)

- 2 kpl laakerinlehteä

- 2dl linssejä

- 1-2rkl omenaviinietikkaa

- 1rkl sitruunamehua

- 1rkl intiaanisokeria

- suolaa, pippuria ja tuoretta chiliä oman maun mukaan


Kuullota sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä n. 5min. Lisää paseerattu tomaatti ja muut ainekset. Keitä hiljalleen n. 20min.

Pilko porkkanat pölkyiksi ja poista parsoista kannat. Paista ne oliiviöljyssä toisessa paistinpannussa. Mausta suolalla.

Keitä spaghetti al denteksi.



Kaalisalaatti:

- varhaiskaalia

- 1/3 punasipulia

- 5kpl retiisiä

- 1rkl omenaviinietikkaa

- 1rkl oliiviöljyä


Suikaloi kaali ja punasipuli ohueksi. Laita kaalin sekaan oliiviöljy ja omenaviinietikka. Murskaa kaaleja käsin puristellen ja samalla sekoittaen. Saat näin kaaleista nesteen irtoamaan. Pilko retiisit haluamasi mallisiksi ja lisää kaalisalaattiin.