Oltiin taas viikonloppuna Tampereella moikkaamassa A:n vanhempia ja ystäviä. Syötiin vatsamme täyteen Mama A:n Slaaviherkkuja ja kotiinviemisiksi lähti 1 Ikeakassillinen ruokaa, sekä toinen kassillinen hilloja, puolukkamehua, hapankaalia ym. Nyt on taas ruokavarasto täynnä! :D Normaalisti syömme kasvispainotteista safkaa, mutta ei olla nirsoja, varsinkin kun kyse on taitavan ruuanlaittajan itsepoimituista raaka-aineista. Oli kyseessä sitten liha tai kana, kaikki menee, eikä mikään ole ikinä jäänyt syömättä!

Tosin smetana kuuluu ehdoton ei-listalleni, koska en pidä voimakkaasta maidon ja rasvan yhdistelmästä. Maitoa en ole juonut kerhoikäisestä lähtien ja vieläkin jos nostan maitolasin huulilleni, tulee automaattinen oksennusrefleksi. Kahvissa, muroissa, myslissä ja kaakaossa maito toimii, mutta nyt yritän siirtyä kokonaan mantelimaitoon (kahvia lukuunottamatta). Piimä, jugurtit, rahkat- ne uppoaa kyllä, harvenevassa määrin.

 

Tällä Tampereen-reissulla söimme Borsh-keittoa, kaalikääryleitä, kesäkurpitsakakkuja, pikkelöityjä vihanneksia, unikonsiemenleipää ja varmasti muutakin mitä ei nyt muistu mieleen.

Sunnuntai-aamuna syötiin vastapaistettuja Blinejä itsetehdyn puolukkahillon, Ukrainalaisen hunajan ja Briejuuston kanssa. Voi pojat! Tässä perheessä ei puputeta vain ruisleipää aamupalaksi. 

 

Kotiin tultuamme syötiin päivälliseksi kaalikääryleitä, kylmäsavulohta ja pikkelöityjä vihanneksia jogurtin kera.

 

DSC02479-normal.jpg

 

DSC02478-normal.jpg

 

Illalliseksi sain juurespaistosta, chili-Harissa-oregano-purjosipulimarinoitua kanaa, täytettyjä herkkusieniä, kaali-kurkkusalaattia ja täydellisesti kypsennettyä parsakaalia soijakastikkeen kera. Ai niin, sipuli-paprikapaistos meinasi unohtua.

 

DSC02486-normal.jpg

 

DSC02485-normal.jpg

 

DSC02484-normal.jpg

 

DSC02483-normal.jpg

 

Sanonta "Hyvä ruoka, parempi mieli"-pitää täydellisesti paikkansa!