Eilen aamulla heräsin "kaktus kurkussa" -tunteeseen, kuten myös tänäänkin, joten oli otettava kovat keinot käyttöön flunssan häätämistä varten.

Ruuaksi valmistui tomaattinen mustasilmäpapu-pinaattikeitto, johon laitoin sopivasti chiliä (niin että tuntuu tukkoisuudesta huolimatta!) ja paljon valkosipulia. Keitosta tuli oikein maukas ja parantelin sen tietenkin kuohukermalla...

Huuhdeltuja mustasilmäpapuja pitää liottaa yön yli ja keittää suolalla maustetussa vedessä n. 45minuuttia. Laitoin veteen laakerinlehtiä, kolme oksaa rosmarinia, pari puolitettua chiliä, tomaattipyrettä ja tomaattimurskaa. Puolisen tuntia keiteltyäni heitin joukkoon pari sipulia, kolme murskattua valkosipulinkynttä, pippuria, kuivattua chiliä, punaviinietikkaa, intiaanisokeria ja soijakastiketta. Siinä sai soppa porista rauhassa kunnes kaikki raaka-aineet olivat kypsyneet hyvin ja liemi maustunut herkullisen tuliseksi. Lopuksi laitoin joukkoon pakastettua lehtipinaattia ja vajaan puolikkaan purkin kuohukermaa. Hyvän makuista ja ravitsevaa keittoa sai näistä komponenteista -miten helppoa!

 

DSC02359-normal.jpg

 

DSC02360-normal.jpg

 

DSC02361-normal.jpg

 

DSC02363-normal.jpg

 

DSC02362-normal.jpg

 

Päätin tänä aamuna leipoa mausteista leipää. Nappasin chilipuskastamme 2 kpl tujakoita yksilöitä ja viipaloin ne pieneksi siemenineen päivineen. Taikinaan tuli chilien lisäksi n. 1rkl kurkumajauhetta, 1tl neilikkajauhetta, 3 kpl pieneksi pilkottua valkosipulia, kauralesettä, vehnäjauhoja, suolaa, sokeria, kuivahiivaa, öljyä ja vettä 3dl. 

 

DSC02368-normal.jpg

 

Paistoin leivän 200´c n. 30 min ja se oli liian vähän, sillä leipä oli keskeltä hieman raaka. Pitänee tehdä samalla reseptillä uusi leipä loppuviikolla. Uuni on vanha ja heikosti toimiva, joten paistoaika täytyy pidentää about 45 minuuttiin. Ripottelin leivän pintaan vettä about puolet ajasta uunissa oltuaan ja uuniin voi myös suihkuttaa suihkepullolla vettä, mikäli haluaa hieman kosteutta paistamiseen. Kuoresta tulee tällä konstilla rapsakampi. Leivän maku oli loistava ja näillä mausteilla voisi joskus kokeilla tehdä focacciaa.

 

DSC02369-normal.jpg

 

DSC02370-normal.jpg

 

DSC02372-normal.jpg

 

DSC02373-normal.jpg

 

Finrexin, Burana ja nenäliinat,

lähimmät ystäväiseni

päästäisittekö jo otteestanne?