Rakas ystäväni avasi reilut kaksi viikkoa sitten kauan haaveilemansa kahvilan Mannerheimintie satakolmekakkoseen. Milla on ammatiltaan kondiittori ja toiminut vaikka kuinka monessa konditoriassa, leipomossa ja kahvilassa Osloa myöten ennen omansa perustamista. Hän on erittäin ammattitaitoinen, laatutietoinen ja väitän, että ehkä parhain ja motivoitunein ravintola-alan yrittäjä myös työntekijän näkökulmasta.

 

DSC00870-normal.jpg

 

Sain kutsun tänään aamiaiselle, joten tokihan lähdin kuin salama heti herättyäni. Eilisen brunssipartyn jälkeen aamiainen tunnelmallisessa kahvilassa kiven heiton päästä Munkkiniemestä ei voisi kuulostaa paremmalta. Aamiaista tarjotaan aina arikisin yhdeksästä eteenpäin. Kahvilan aukioloajat on TI-PE 7-17.30 ja LA-SU 9-16.30.

 

DSC00885-normal.jpgDSC00882-normal.jpgDSC00883-normal.jpgDSC00881-normal.jpg

 

Valitsin Kolmannen aamiaispaketin ja se sisälsi itseleivottua saaristolaislimppua kylmäsavulohella, marjamehua, kananmunan ja maustamatonta jugurttia marjojen kera. Halusin lisäksi croissantin hillolla ja Flat white-kahvin. Flat White-kahviin tulee kaksi espressoannosta ja kevyesti vaahdotettua maitoa. Njam!

Saaristolaisleipä lohella oli taivaallista. Olin aivan ähkyssä kun sain kaikki syötyä, mutta oli se sen arvoista! Talon kahvi ei ole mitään perus-sumppia, vaan itse pavuista jauhettua laatukahvia, joka on esillä vain puoli tuntia kerrallaan kunnes keitetään uusi pannullinen. Asiakkaat saavat laatukahvia, valitsivat he sitten suodatinkahvia tai espresso-pohjaisen kahvin. Heiltä saa myös Aeropress kahvia, mikä tarkoittaa käsin paineistettua, aromikkaan raikasta, alle puolessa minuutissa valmistuvaa kahvia. Kokeilkaa ihmeessä!

 

DSC00880-normal.jpgDSC00879-normal.jpg

 

Flat White ja ihana pöytä, mikä on valmistettu vanhasta kokopuuovesta.

 

Aamiaispaketit:

Puuroaamiainen 4€: kahvi/tee, päivän puuro ja voisilmä/hillo/marjat

Pikkuaamiainen 6,50€: kahvi/tee, tuoremehu, croissant hillolla tai sämpylä voilla, juusto ja kinkku

Kolmas aamiainen 8,50€: kahvi/tee, marjamehu, kylmäsavulohileipä itseleivotulla saaristolaisleivällä, kananmuna ja maustamatonta jugurttia marjojen kera

Neljäs aamiainen 11,50€: kahvi/tee, tuoremehu, Talon suolainen piirakka, juusto ja leikkeleet, paahdetut vihannekset, tahini, Talon mysli ja maustamatonta jugurttia

Bon Temps 12,50€: kahvi/tee, tuoremehu, kananmuna, croissant&leipäkori, voi ja hillo, juustoja, vihanneksia ja minimuffini

 

Arkisin tarjoillaan myös keittolounasta ja salaatteja. Kahvilassa käytetään vain luomumunia ja -maitoa, iso kiitos siitä.

 

DSC00877-normal.jpgDSC00887-normal.jpgDSC00886-normal.jpg

 

Vitriinistä löytää itseleivottuja laskiaispullia, piirakoita, brownieta, täytettyjä sämpylöitä ja fransipaanimarjapiirakoita.

 

DSC00888-normal.jpg

 

Limu- ja mehukaapista voipi ostaa soijajuomia, Talon smoothieita, luomumehuja ja limpparia.

 

DSC00897-normal.jpg

 

Teevalikoimana The´-huoneen herkulliset luomuteet ja kofeiinittomat haudukkeet. 

 

DSC00895-normal.jpgDSC00890-normal.jpgDSC00891-normal.jpg

 

Itseleivottua pullaa ja cookieita. Löytyy herkkuja jokaiseen makuun ja mikäs sen parempaa, kuin iloisen asiakaspalvelijan hymyn saattelemana.

 

DSC00896-normal.jpg

 

Ekologiset Keep-cupit voitte hankkia täältä. Löytyy taatusti jokaiselle sopiva värivaihtoehto.

 

DSC00894-normal.jpg

 

Ihana take-away kuppi! Uniikki ja tyylikäs!

 

Koska tunnen yrittäjän henkilökohtaisesti, aion kannattaa hänen liiketoimintaansa täydestä sydämestäni. Tiedän että hän laittaa ruokaa rakkaudella ja leipoo täydellä sydämellään. Työntekijöistä huolehditaan ja voin kertoa alan ihmisenä, että se on lähes poikkeus kuin sääntö.

Kokekaa ihmeessä hyvän tunnelman kahvila Bon Temps ja mikäli tykkäätte, kertokaa eteenpäin!

https://www.facebook.com/pages/Bon-Temps-Cafe/272225246264042?fref=ts

Ihanaa laskiaissunnuntaita!