Että maistuikin uni makealta viikonlopun autossa reissaamisen jälkeen. Haukoteltuani muutaman hetken, päätin, että lähden Bon Tempsiin aamiaiselle. Mitään ei tehnyt mieli syödä kotona ja totesin, että vastajauhetun kahvin tuoksu ja uunituoreiden pullien taivaallisen makea henkäys voisivat herättää makunystyräni.
Jälleen kerran olivat hyllyt sekä vitriini pullollaan toinen toistaan herkullisempia leipomuksia.
Kahvila oli ääriään myöten täynnä, joten mahdutin itseni Toscan alle. Tosca on pitänyt vyötärölinjansa hyvällä mallilla, joten muutama pikkuinen kanaherkku löysi tiensä Toscan kitaan.
Kun huomaa olevansa erittäin nälkäinen, unohtaa kuvata täydet kupit ja lautaset. Havahduin puolessa välissä alkukantaisen tarpeeni tyydyttämänä, että voisin napata vähän todistusaineistoa uunituoreesta croissantista ja maukkaasta lattesta. Aamiainen oli nimeltään Bon Temps- ja kuten huomata saattaa, on lautaselta kadonnut omistajan leipoma sämpylä, sinihomejuusto, salaatti, kurkku, tomaatti, paprika, kinkku ja omppumehu. Toisin sanoen, hyvää oli niin kauan kuin sitä kesti ;)
Nykyään espressopapuina toimivat Kaffe Obscuran omintakeisen aromikkaat tuotteet ja niihin voi tutustua täällä: http://kaffeobs.fi.
Hienoa, että pienyrittäjät tukevat toisiaan ja antavat meille uusia makuelämyksiä!
Kahvila on vielä huomenna auki, mutta suljettuna pyhien ajan. Käykääpä nauttimassa kuppi kuumaa ja hakekaa jouluherkut ajoissa.
Illalla sytytin kynttilät ja laitoin porohernekeiton kiehumaan. Poron luullinen viipaloitu potka yhdistettynä hernekeittoon on mitä maukkain yhdistelmä ja sitä saa syödä hyvillä mielin! Ei ole turhia gluteiinin- tai maitoproteiininlähteitä ja lisäksi proteiinit tulevat maukkaassa, luonnollisessa muodossaan. Nam!
Ollaan näköjään oltu kilttejä tänä(kin) vuonna, sillä muutama paketti nököttää sohvallamme. Millalta saatuja herkkukeksejä piti maistaa vähän ennakkoon...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.