Tiesittekö lehtikaaliannoksen sisältävän yhtä paljon kalsiumia, kuin kahden maitolasillisen? Tässä muodossa se varmasti imeytyykin paremmin kuin Valion purkista ;) 

Keittiössä tänään: Lehtikaali-kasvispaistos.

 

DSC02282-normal.jpg

Sydänperuna sai hymyn huulille ja elimistö kiittää.

 

DSC02283-normal.jpg

 

DSC02285-normal.jpg

 

DSC02284-normal.jpg

 

DSC02286-normal.jpg

Tuoretta Suomalaista lehtikaalia saa ainakin Lidlistä.

 

DSC02287-normal.jpg

 

DSC02289-normal.jpg

Kasvispaistos koostui perunasta, porkkanasta, munakoisosta, oman chilikasvin tujakoista chileistä, sipulista, valkosipulista, herkkusienistä, kookosmaidosta, soijasta, s&p sekä lehtikaalista. Maultaan tämä herkkupäivällinen oli hennon tulinen, suloisen makea sekä rapean rouskuva ja taatusti terveellinen! Kokeilkaa!

 

DSC02290-normal.jpg

 

Lehtikaali imee maaperästä lähes kaikki käyttökelpoiset ravintoaineet. Se onkin voittajakasvis sisältämiensä ravintoaineiden kokonaismäärässä.

Lehtikaali: 

- poistaa myrkkyjä suolesta ja auttaa ummetukseen

- korjaa suolen vahingoittuneet limakalvot (huom. keliaakikot ja gluteeniallergiset!)

- suojaa soluja vapailta radikaaleilta

- piristää ja parantaa mielialaa

- parantaa stressiä ja auttaa hidastamaan sen aiheuttamaa vanhenemista

- laskee veren kolesteroli- ja rasvapitoisuutta

 

Lehtikaalissa on vain vähän kaloreita, valkuaista ja hiilihydraatteja, koska siinä on paljon vettä. Mutta karoteenia, eli A-vitamiinia neljä kertaa enemmän kuin parsakaalissa, kuusi kertaa enemmän kuin herneissä ja 40 kertaa enemmän kuin sellerissä. A-vitamiini on limakalvojen tärkein immuunisuojatekijä ja kaikkien niiden geneettisten impulssien niin sanottu transkriptiotekijä, jotka tekevät meistä elinvoimaisia, optimistisia ja dynaamisia. Lehtikaalissa on B12- vitamiinia lukuun ottamatta kaikkia muita B-ryhmän vitamiineja, muun muassa valtavasti ihon ja kauneudesta huolehtivaa biotiinia. Lisäksi yksi 100g annos lehtikaalia tyydyttää päivittäisen C-vitamiinin tarpeen, ellei sitten keho ole stressitilassa aamusta iltaan. Tällöin C-vitamiinia tulisi nauttia pitkin päivää. Lehtikaalissa on ennätysmäärä E-vitamiinia, joka suojaa tehokkaasti soluja vapailta radikaaleilta ja tekee näin ollen lehtikaalista superkasviksen, joka hidastaa kehon vanhenemisprosessia. Lehtikaalissa on myös paljon kuituja jotka auttavat suolistovaivoihin.

Huomioitavaa! Lehtikaalissa on melko paljon nitraattia, sen vuoksi kerran kypsennettyään sitä ei saisi lämmittää uudelleen. Lehtikaalia kannattaa syödä vähintään 2 kertaa viikossa.