Kuulin Vacustyler- hoidosta tutultani ja päätin testata sitä, koska teen seisomatyötä ja jalkani joutuvat koville joka päivä. Lisäksi urheilen melko aktiivisesti ja viime jalkatreenien jälkeen lihassäryt ososittautuivat todella kivuliaiksi vielä kaksi päivää treenien jälkeen.

Päätin mennä Studio Siltasaareen, joka sijaitsee Hakaniemessä. Tämän kauneushoitolan omistaa todella ihana nainen, Tatiana Shavkera, ja hän on toiselta ammatiltaan biologi.

DSC00790-normal.jpg

20140214_155545-normal.jpg

20140214_155519-normal.jpg

20140214_155430-normal.jpg20140214_155442-normal.jpg

Tilat jatkuvat vielä pidemmälle. Tämä on oikein hyvätunnelmainen kauneushoitola :) Lisätietoa allaolevista linkeistä.

http://www.holistic-care.fi

http://www.holistic-care.fi/hinnasto.html

http://www.weyergans.com/en/vacustyler.html

 

VACUSTYLER

Vacustyler on High Care Medicalin kehittämä high-tech uutuus. Laite toimii avaruustutkimuksissa sovellettujen periaatteiden mukaisesti. Astronauttien tila avaruudessa ilman kehon alaosan alipainelaitetta vaikeutuisi, sillä painottomasta tilasta johtuen sydän ei pysty kierrättämään verta kehon alaosiin riittävästi. Tähän perustuen Vacustyler kehitettiin yhteistyössä Nasan asiantuntijoiden ja lääkäreiden kanssa. LBNPD-menetelmään (Lower Body Negative Pressure Dervice) perustuva Vacustyler-alipainehoito on miellyttävä fysioterapiamenetelmä joka on osoittanut tehokkuutensa. Vacustyler toimii käyttämällä imu- ja puristuspainetta, siis positiivista ja negatiivista atmosfääristä painetta. Alipaineen aikana käsiteltäville alueille, jalkoihin virtaa verta ja happea. Positiivinen paine kuljettaa käytetyn veren ja kuona-aineet verisuonten jalymfakierron kautta kehon puhdistettavaksi. Hoito avaa kapillaarisuonet ja edistää solujen ravinnonsaantia. Magneettiterapian ja hapen yhdistäminen Vacustyler-laitteeseen tehostaa kaikkia hoitoja. Magneettiterapia vaikuttaa hiussuonien ja isojen verisuonien avautumiseen ja aineenvaihdunnan kiihtymiseen. Magneettiterapiaa käytetään tehostamaan ravinteiden ja hapen kuljetusta kohdekudoksiin. Sillä voidaan hoitaa tehostetusti mitä hyvänsä kehon osaa. Hoito vaikuttaa myös positiivisesti luustoon sekä samalla vastustuskyky virustartuntoja vastaan lisääntyy. Vacustyler hoito on myös urheilijoiden suosima. Hoito edistää palauttumista ja parantaa suorituskykyä. Monet suuret urheiluseurat, mm. FC Barcelona, Club Ak-Bars Kazan ja Club HK Metallurg Magnitogorsk käyttävät Vacustyleria vastaavaa Vacusport –laitetta.

(teksti lainattu täältä: http://www.hoitolatahtiolo.fi/tietoa_hoidoista)

 

VACUSTYLER-alipainehoito - Hyödyt ja vaikutukset urheilijalle

Kaipaatko lisätehoa harjoitteluun?

Kokeile kuntoharjoittelusi tukena Vacustyler-alipainehoitoa, harrastit sitten mitä tahansa urheilulajia. Hoitoa suositellaan sekä ennen urheilusuoritusta tai suorituksen jälkeiseen palautumiseen. 

Vacustyler mahdollistaa tehokkaamman ja säännöllisemmän harjoittelun. Hoito alipaineen ja positiivisen paineen vuorottelulla yhdistetään magneettiterapiaan ja happihoitoon.

Suoritustason nousu

Korkeampi suorituskapasiteetti ammattiurheilussa

 • Parantaa verenkiertoa ja lisää happea veressä
 • Parantaa keskittymiskykyä, vahvistaa mieltä ja tahdonvoimaa
 • Lihasten lepojäykkyys laskee hoidon jälkeen parantaen notkeutta ja kestävyyttä

Palautuminen

Nopeampi palautuminen päivittäisen urheilun sekä kilpasuorituksen jälkeen

 • Maitohapot pilkkoutuvat nopeammin
 • Perinteinen jäähdyttely tehostuu
 • Valtimo- ja laskimoveren vaihdos puhdistaa kudosta, mikä vahvistaa luustolihaksia ja vastustuskykyä
 • Positiiviset ja negatiiviset painevaihdokset hierovat väsyneitä lihaksia

Kuntoutus

Nopeampi paraneminen lievempien loukkaantumisten jälkeen nopeamman imunesteen virtauksen ansiosta

 • Loukkaantumiset
 • Urheiljoille yleiset nivusalueen ongelmat
 • Lähentäjälihaksen venähdys
 • Selkäkivut lannenikamassa ja välilevynpullistuma
 • Puujalka

Hoitosuositus

30 min. ja voidaan ottaa esim. joko 2-3 kertaa viikossa 5-10 kerran sarjassa tai
peräkkäisinä päivinä 3-5 kerran sarjana.

 
20140214_155022-normal.jpg
20140214_155155-normal.jpg
Kypärä laitettiin vain kuvan vuoksi ;) Olen tosi mustelmaherkkä ja kädessäni oleva yksilö tuli reilu viikko sitten boxing- treeneissä.
Kokemuksena laitehoito oli kaikenkaikkiaan rentouttava. Se kesti n. puoli tuntia ja hoitoa varten pitää mukana olla ohuet legginsit tai muut vastaavat housut. Sitten vain joustava vyö vyötärön ympärille ja sujahdetaan kapseliin. Luukku suljetaan vyötärön ympärille ja laite alkaa alipaineella vetämään vyötäröstä alaspäin muutamaksi sekunniksi, mutta ei kivuliaasti vaan rentouttavasti, ja tasaa taas alipaineen. Se on kuin hierontaa. Tätä hoitoa ei tehdä raskaana oleville.
Seuraavana päivänä lihassärkyni olivat rauhoittuneet, uskomatonta mutta totta! Lisäksi huomasin jo ensimmäisen kerran jälkeen aineenvaihdunnan parantuneen ja janontunteen kasvaneen.