DSC02276-normal.jpg

 

Tein toissapäivänä kasvispihvejä, mihin tuli raastettua porkkanaa ja punajuurta, keitettyjä kikherneitä, kananmunaa, mausteita, ohrahiutaleita ja tuoretta rosmariinia. Puoleen massasta murskasin cashew-pähkinöitä ja niistä pihveistä tulikin paremman makuisia. Hieman täyteläisempiä pikkuisella purutuntumalla.

Kastikkeeksi tuli tsatsiki ja kylkeen vielä keitetyt perunat nokareella voita. Om nom!

 

Eilen kokkasin punajuuri-porkkanasosekeittoa, jonka sekaan laitoin 3 valkosipulinkynttä. Soseutuksen jälkeen pyöristin maun kuohukermalla. Pinnalle hieman raastettua parmesania ja terveellinen makunautinto oli valmis. Tällaiseen sosekeittoon sopii lisukkeeksi vuohenjuusto, fetajuusto, raejuusto, siemenet ja idut, sekä yrttiöljyt. Kokeilkaahan ihmeessä.

Yli jäänyt keitinliemi pääsi jäähdytettynä hyvään käyttöön, kun valmistin aamulla puna-vihersmoothiet. Smoothie sisälsi viinirypäleitä, vesimelonia, sosekeiton liemen, viherjauhetta, ylimakeaa protskujauhetta puoli mitallista ja mct-öljyä. Hyvää oli tuokin! Smoothiet on siitä helppoja, että niihin voi upottaa lähes mitä tahansa!