Tein eilen keittoa mihin tuli vihreitä linssejä, perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, ruusukaalia, valkokaalia, pinaattia, Harissaa ja seitä. Harissa on Pohjois-Afrikkalainen mausteseos, joka valmistetaan chilistä, paahdetuista paprikoista, valkosipulista ja korianterin siemenistä. Sitä voi ostaa kaupasta valmiina ja makukin on purkkitavarassa melko autenttinen. Tämä on voimakkaan makuinen tahna ja sitä kannattaa lisätä ruokiin vähän kerrallaan.

 

DSC02281-normal.jpg

 

DSC02280-normal.jpg

 

DSC02279-normal.jpg

 

Keittoon kannattaa puristaa vähän sitruunamehua ja lisätä suolaa sekä pippuria.

 

Harissaa voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi jugurtissa. Tällöin siitä saa tehtyä herkullisen dippikastikkeen kasviksille tai vaikkapa kanavartaille.

Ruuanvalmistuksessa suosin paljon erilaisia mausteita ja etenkin neilikka on hyvin antioksidanttipitoinen mauste, mutta sitäkään ei tulisi nauttia teelusikallista enempää päivässä.

Alla olevasta linkistä löytyy mielenkiintoinen juttu neilikan hyödyistä.

http://www.vitamiinisuositukset.com/neilikka-testosteroni-afrodisiakki-antioksidantti-kuningas/